Pēc Džo Rogena skandāla Nīls Jangs pieprasa, lai no "Spotify" izņem viņa mūzikas katalogu (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas straumēšanas platforma "Spotify" trešdien paziņoja, ka izņems no sava piedāvājuma kanādiešu un amerikāņu rokzvaigznes Nīla Janga (Neil Young) mūziku, šādu soli sperot pēc tam, kad mūziķis platformai bija licis izvēlēties starp viņu un podkāstu autoru Džo Rogenu.

Apsūdzot Rogenu maldinošas informācijas izplatīšanā par Covid-19, Jangs šonedēļ "Spotify" norādīja: "Viņiem var būt Rogens vai Jangs. Nevis abi."

"Spotify" pauda nožēlu par šo prasību un izteica cerību, ka mākslinieks drīz atgriezīsies platformā.

Jangs pirmdien publiski apsūdzēja "Spotify" "melīgas informācijas izplatīšanā par vakcīnām, potenciāli izraisot to cilvēku nāvi, kas tic dezinformācijai, ko viņi izplata".

Citā paziņojumā, kas Janga tīmekļa vietnē publicēts trešdien, viņš apsūdzēja mūzikas straumēšanas lieluzņēmumu, ka tas kļuvis par "mājām dzīvību apdraudošai maldinošai informācijai par Covid".

"Meli tiek pārdoti par naudu," viņš piebilda.

Mākslinieks arī pateicās savam ierakstu zīmolam "Reprise Records", kas pieder "Warner Brothers", par viņa lēmuma atbalstīšanu, norādot, ka 60% visas viņa straumētās mūzikās tiek atskaņota "Spotify".

Atbilstoši mediju informācijai "Spotify" 2020. gadā samaksājis 100 miljonus dolāru (89 miljonus eiro) par tiesībām uz podkāstu "The Joe Rogan Experience". Programma ir populārākais "Spotify" podkāsts un, kā tiek ziņots, tā tiek lejupielādēta teju 200 miljonus reižu mēnesī.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu