Aizdomās par malumedniecību aizturēts vīrietis (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Limbažu novadā aizdomās par malumedniecību policija aizturējusi vīrieti.

Otrdien, 25.janvārī, plkst.21.10 VP Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem aizdomās par nelikumīgām medībām un medību ieroču izmantošanu bez attiecīgās atļaujas Limbažu novadā, Pāles pagastā aizturēja kādu vīrieti.

Vaskāne norāda, ka vīrieša dzīvesvietā veikta kratīšana, kuras laikā izņēma nereģistrētus šaujamierocim līdzīgus priekšmetus, kā arī munīciju. Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Foto: Valsts policija

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas.

VP uzsver, ka ir svarīgi nebūt vienaldzīgiem un nekavējoties ziņot policijai gadījumos, kad pamanīti likumpārkāpumi medību laikā un apdraudēta mednieku un citu līdzcilvēku drošība.

Tikmēr VMD sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Vilcāne uzsvēra, ka aizturēšana iniciēta pēc tam, kad VMD darbinieki saņēmuši ziņas no vietējiem medniekiem, ka viņu medību iecirknī parādījusies nezināma dzīvnieku barotava, un ir aizdomas, ka pie tās notiek nelegālas medības.

VMD darbinieki izstrādāja plānu personas aizturēšanai un sadarbībā ar VP darbiniekiem šajā vietā slēpnī dežurēja astoņas naktis, lai personu varētu aizturēt medību procesā. Bez trūkstošajām atļaujām minētajai personai nav bijusi arī mednieka apliecība.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu