Sākts kriminālprocess par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu gandrīz 100 000 eiro apmērā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde sadarbībā ar Valsts robežsardzi sākusi kriminālprocesu pret personu par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu 99 582 eiro apmērā legalizēšanu.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka persona, būdama transporta pārvadājumu uzņēmuma valdes loceklis un zemnieku saimniecības īpašnieks, veica līdzekļu pārskaitījumus ar nolūku slēpt finanšu līdzekļu noziedzīgo izcelsmi, apzinoties, ka šie finanšu līdzekļi ir iegūti noziedzīgā ceļā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veica septiņas kratīšanas Rīgā un Ludzā kriminālprocesā iesaistītās personas dzīves vietās, transportlīdzekļos un uzņēmuma telpās.

Kratīšanās atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi 243 500 eiro apmērā, ieroču munīcija, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Persona ir atzīta par aizdomās turēto, un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Mantisko jautājumu risināšanai aizdomās turētās personas īpašumā un valdījumā esošajiem diviem dzīvokļiem, jaunbūvei un automašīnai "Porsche" uzlikti aresti, kuru kopējā vērtība ir ne mazāk kā 500 000 eiro.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19.pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu