Mūrniece: Krievija atklāti cenšas graut rietumu demokrātiju un alianses principus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Zane Bitere / LETA

Izvirzot ultimatīvas prasības NATO, Krievija atklāti cenšas graut rietumu demokrātiju un alianses principus, tā ceturtdien, 27.janvārī, Saeimas ikgadējās ārlietu debatēs uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Mūrniece norādīja, ka NATO un rietumu demokrātiskās valstis aicina risināt Krievijas pašas radīto krīzi, koncentrējot ievērojamu, neizskaidrojamu un neattaisnojamu militāro klātbūtni Ukrainā - Krimā un Ukrainas austrumos - un pie Ukrainas robežām.

"Putina Krievija ir apliecinājusi savas impēriskās ambīcijas, ar savu agresīvo uzvedību radot paaugstinātu starptautisko spriedzi," viņa norādīja.

Rietumu un mūsu pieejas pamatā attiecībā uz Krieviju ir nemainīga pieeja - spēcīga atturēšana un aizsardzība savienojumā ar jēgpilnu dialogu, pauda politiķe. Mūrniece akcentēja, ka Krievijas agresijai un dezinformācijai pretī liekama plaša spektra preventīva aizsardzība, NATO sabiedroto vienotība un solidaritāte.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vairākām NATO valstīm, kuru karavīri atrodas Latvijā un mūsu reģionā, par viņu sniegto ieguldījumu drošības stiprināšanā.

Mūrniece pateicās arī pērn mūžībā aizgājušajam diplomātam, Saeimas deputātam Ojāram Ērikam Kalniņam par viņa neatsveramo ieguldījumu diplomātijā, aizstāvot Latvijas interesēs.

Mūrniece uzsvēra ārlietu jomas nozīmi labklājības veicināšanā un pateicās ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un Ārlietu ministrijai par visaptveroša ārlietu ziņojuma sagatavošanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu