Rosina apsūdzēt piecu personu grupu par nelikumīgu alkohola izplatīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija rosinājusi piecu personu grupai uzrādīt apsūdzību par nelikumīga alkohola izplatīšanu dažādās vietās Latvijā.

Kriminālprocess Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē tika sākts 2020.gada 22.oktobrī par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju lielā apmērā organizētā grupā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka diviem uzņēmumiem piederošie alkoholiskie dzērieni 2020.gada vasarā un rudenī tika izvesti no Latvijā esošas akcīzes un muitas noliktavas, lai tos nogādātu legālās uzglabāšanas vietās Vācijā un Dānijā. Taču alkoholiskie dzērieni netika nogādāti preces pavadošajos dokumentos norādītajās vietās un tika pārvesti uz nelikumīgu glabāšanas vietu Latvijā.

Foto: Valsts policija

Tālāk alkoholiskie dzērieni bez akcīzes markām tika nelikumīgi realizēti Latvijas tirgū dažādās vietās, gan Rīgā, gan ārpus tās.

Turpinot izmeklēšanu, vairākās vietās Latvijas teritorijā veiktas sankcionētas kratīšanas, kuru laikā atrasti uz izņemti nelikumīgi glabāti tādi alkoholiskie dzērieni kā degvīns, viskijs un vīns.

Kopumā atrastas 11 799 pudeles alkoholisko dzērienu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, pēc kurām aprēķināts valstij radītais kaitējums 47 710 eiro apmērā.

Kriminālprocesa laikā noskaidrots, ka nodarījums veikts organizētā grupā, kuras sastāvā darbojās pieci Latvijas valsts piederīgie - 1970.gadā dzimušais iesaistīto firmu faktiskais īpašnieks, kas organizēja un realizēja nodarījumu, divi organizatora palīgi - 1973. un 1978.gadā dzimušas personas -, kā arī 1964.gadā un 1970.gadā dzimušas personas, kuras alkoholu transportēja.

Foto: Valsts policija

Aizturot grupas organizatoru, viņam sākotnēji tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, taču vēlāk vīrietis atbrīvots, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Kriminālprocesā visas personas tika atzītas par aizdomās turētām.

Tāpat kriminālprocesa ietvaros tika pieņemti lēmumi par procesu uzsākšanu piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanai divām firmām un uzlikts arests šo juridisko personu mantai.

21.janvārī izmeklēšana kriminālprocesā tika pabeigta un tā nodota Organizētās un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu