Vācija brīdina Krieviju par sankcijām "Nord Stream 2" (7)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācija ceturtdien paziņoja, ka sankcijas, kas Krievijai tiks piemērotas gadījumā, ja tā uzbruks Ukrainai, ietvers arī gāzesvadu "Nord Stream 2".

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka parlamentā paziņoja, ka Vācija kopā ar Rietumu sabiedrotajiem strādā pie spēcīga sankciju kopuma, kas ietvers arī "Nord Stream 2".

Baltijas jūras dzelmē izbūvētais cauruļvads ļaus Vācijai, kas ir Eiropas lielākā ekonomika, divkāršot dabasgāzes piegādes no Krievijas. Vācija uzstāj, ka lētā Krievijas dabasgāze tai nepieciešama, lai atteiktos no ogļu un kodolenerģijas.

Taču šis projekts radījis bažas, ka varētu pieaugt Rietumeiropas valstu atkarība no Krievijas gāzes un ka Maskava spēs palielināt spiedienu uz Ukrainu, jo Eiropa būs mazāk atkarīga no gāzes tranzīta piegādēm caur Ukrainu.

Pieaugot spriedzei Rietumu un Krievijas attiecībās, Vācijas jaunais kanclers Olafs Šolcs savā pirmajā dienā amatā brīdināja par sankcijām pret "Nord Stream 2" gadījumā, ja Krievija uzbruktu Ukrainai.

Gāzesvads tika pabeigts septembrī, bet Vācijas enerģētikas regulators "BNetzA" paziņojis, ka "Nord Stream 2" sertifikācija ilgs vismaz pusgadu.

Vācijas ekonomikas, enerģētikas un klimata ministrs Roberts Habeks trešdien atzina, ka gadījumā, ja nāktos piemērot sankcijas Krievijai, no tā ciestu arī Vācijas ekonomika.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu