Rolls-Royce sāk elektriskā Spectre praktiskos testus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Rolls-Royce Spectre
Rolls-Royce Spectre Foto: Rolls-Royce

Pavasarī Rolls-Royce paziņoja, ka 2021. gads būs pēdējais Wraith un Dawn modeļiem Savienotajās Valstīs. Citos tirgos kupeja un kabriolets kalpos līdz 2023. gadam, bet Amerikā par to savdabīgu aizstājēju kļūs elektriskais Rolls-Royce Spectre.

Atšķirībā no Wraith, kura pamatā ir BMW F01 platforma, Spectre izmanto vienoto Rolls-Royce luksusa arhitektūru. Tiesa gan, tas neizslēdz varbūtību, ka gaidāmajā elektromobilī daudz kas tiks pārņemts no Rolls-Royce mātes kompānijas, proti, bavāriešiem.

Prototipiem, kas manīti savā vaļā, spiegi novērojuši divos stāvos izkārtotus priekšējos gaismekļus. Kaut kas stipri līdzīgs rotā arī topošā BMW i7 priekšpusi. 

Kamēr lukturu dizaina koncepcija abiem modeļiem izskatās līdzīga, priekšējās restes dizaina ziņā Rolls-Royce un BMW šķiet ejam dažādus ceļus – britu automobilim tā samazināsies, kamēr vācu sedanam starp lukturu blokiem būs pamatīga konstrukcija. 

Izmantotie elektromotori un baterija gan BMW un Rolls-Royce elektriskajiem modeļiem būs diezgan vienādi, bet dažādās kombinācijās. Neoficiāla informācija vēsta, ka elektrisko septīto sēriju top versijā piedāvās ar trim elektromotoriem, kas kopā attīsta virs 480 kW jeb vairāk nekā 650 zirgspēkus. Par adekvātu sniedzamību tikmēr gādās 120 kWh akumulators. Vai arī Spectre saņems tādu pašu agregātu komplektu, vēl nevar pateikt. Tikpat labi britu kupeja varētu jaudas ziņā pārklāties ar krosoveru BMW iX M60, kam būs vairāk nekā 600 ZS.

Lai kā, elektriskās BMW 7.sērijas top modeļa risinājums šķiet Rolls-Royce daudz piemērotāks, jo Spectre ir jāaizpilda robs, ko atstās Wraith jeb kupeja, kam uzstādīts 6,6 litru V12 turbo dzinējs ar 632 ZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu