Testos jau manīts Audi Q9 prototips (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram

Šā gada ietvaros Audi laidīs apgrozībā vēl vienu apvidus auto Q9, kurš, kā jau pēc nosaukuma noprotams, būs lielākais un greznākais automobilis Q modeļu saimē.

Oficiāli pieejamās informācijas apjoms par gaidāmo auto ir ļoti tuvs nullei. Tāpēc jāiztiek vien ar baumām un attēliem, kuros redzami Q9 prototipi ar neciliem riteņu diskiem, dažos gadījumos ačgārniem lukturiem un maksimāli raibi aplīmētu virsbūvi, lai nevienam nerastos pat mazākais priekšstats par auto dizainu.

Un tomēr pat rūpīgi maskētie prototipi nodod dažas dizaina nianses, ko nav iespējams noslēpt. Piemēram, modeļu Q7 un Q8 lielais brālis būs ar šauriem lukturiem, kas atrodas tieši zem motorpārsega malas, un pamatīga izmēra radiatora režģi. Zem galvenajiem lukturiem redzamas četrkantīgas nišas, kur, visticamāk, atradīsies miglas lukturi.

Profila skatā redzams, ka Q9 ir diezgan taisnas virsbūves līnijas, kas maksimizē salona plašumu un piešķir priekšpuses dizainam pieskaņotu pamatīgumu. Rūpīgi aplīmētajā aizmugurē savukārt viegli var atpazīt nelielu spoileri, kurš nostiprināts uz jumta malas, kā arī šaurus lukturu blokus.

Kā raksta vācu AutoBild, ar 5,20 metru garumu gaidāmais Q9 būs kārtīgs BMW X7 un Mercedes-Benz GLS konkurents. Spekulējot par dzinējiem, vācieši min divas versijas. Viena ir 3 litru V6 benzīnnieks apvienojumā ar elektromotru, bet otra – šim modelim pielāgota 4 litru V8 dzinēja versija. Savukārt, ja Q9 nav konstruēts uz Q7 un Q8 tehnoloģiskās platformas, bet gan MQB arhitektūras, kas ir amerikāņu Volkswagen Atlas pamatā, tad iespējams ir neliels šķērsām iebūvēts četru cilindru dzinējs apvienojumā ar elektromotoru un lielu bateriju. Citiem vārdiem sakot, plug-in hibrīds ar prāvu elektrisko sniedzamību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu