Makrons sazvanīsies ar Putinu, prasīs skaidrojumus (30)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam piektdien paredzēta telefonsaruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, mēģinot mazināt saspīlējumu konfliktā ar Ukrainu laikā, kad rietumvalstis bažījas par iespējamu Krievijas iebrukumu kaimiņvalstī.

Makrona vērtējumā saruna ir iespēja noskaidrot abu pušu pozīciju pašreizējā situācijā. Viņš arī vēlas saņemt Krievijas puses skaidrojumu atsevišķos jautājumos.

Anonīmi avoti Francijas prezidenta kancelejā atklājuši, ka Makrons sarunā ar Putinu vēlas kārtējo reizi uzsvērt, ka Krievijas iebrukumam Ukrainā būtu nopietnas sekas.

Rietumvalstis bažījas, ka Krievija gatavo iebrukumu Ukrainā, pie kuras robežas tā izvietojusi 100 000 karavīru. Krievija noliedz tādus plānus.

Ukrainas konflikts sākās 2014.gadā. Sadarbībā ar Vāciju un Franciju izstrādātais miera plāns ir nonācis strupceļā.

Trešdien Parīzē notika tā dēvētā Normandijas formāta sanāksme, kurā piedalās Ukraina, Krievija, Francija un Vācija, tomēr būtisks progress sarunās netika panākts, vēstīja Vācijas pārstāvji.

Maskavas un Kijevas sūtņi trešdien pēc sarunām vienojās, ka visām pusēm ir jāievēro pamiers Ukrainas austrumos, kur valdības spēki kopš 2014.gada cīnās ar Maskavas atbalstītajām kaujinieku bandām.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc tam paziņoja, ka "pozitīvi vērtē tikšanās faktu, tās konstruktīvo raksturu, kā arī nodomu turpināt saturīgas sarunas pēc divām nedēļām Berlīnē".

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu