Par šaujamieroču aprīkojuma piesavināšanos un tirgošanu internetā apsūdzēti četri karavīri (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību sešām personām, tostarp četriem karavīriem krimināllietā par šaujamieroču aprīkojuma piesavināšanos un tirgošanu internetā.

Lietā apsūdzības uzrādītas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kas izraisīja smagas sekas, par svešas mantas piesavināšanos lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Prokuratūrā atklāja, ka valstij nodarīts zaudējums vairāk kā 100 000 eiro apmērā, lai gan daļu no piesavinātās mantas izdevās atgūt atpakaļ.

Piesavinātā manta bija dažāda veida šaujamieroču aprīkojums un šaujamieroču munīcija.

Patlaban nav zināms, kad lietu prokuratūra nodos tiesai.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera preses virsniece Sandra Brāle teica, ka minētā krimināllieta ir ārkārtas gadījums, turklāt iesaistītie instruktoru sastāva karavīri jau no dienesta ir atvaļināti.

Lai turpmāk šādi gadījumi neatkārtotos, NBS ir izveidoti papildu drošības pasākumi ar vairākkārtēju kontroli un procesi tiek digitalizēti.

Jau ziņots, ka saistībā ar minēto kriminālprocesu vairākiem karavīriem piemēroti disciplinārsodi. Militārā policija (MP) minēto kriminālprocesu sāka 2018.gada 31.augustā.

Tikmēr MP turpina izmeklēšanu 2020.gada februārī sāktā kriminālprocesā par iespējamu munīcijas zādzību Zemessardzes 17.kaujas atbalsta bataljonā, apliecināja Brāle.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu