"Muzikālās bankas" finālšovs: vai drošs omikrona straujās izplatības laikā? (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Muzikālā banka 2020"
"Muzikālā banka 2020" Foto: Andrejs Strokins / Latvijas Radio

29. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks "Muzikālās bankas" finālšovs, taču daudzus dara bažīgus pasākuma norise Covid-19 vīrusa omikrona paveida straujās izplatības laikā.

"Muzikālās bankas" finālšova norise pērn raidīja asas diskusijas - laikā, kad plašākai sabiedrībai vēl nebija pieejamas vakcīnas pret Covid-19, daudzi pauda bažas par pasākuma norisi, norādot uz iespējamiem epidemioloģiskās drošības pasākumu pārkāpumiem.

Neraugoties uz asajām diskusijām, finālšova rīkotāji saņēma pateicības vēsti no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), kā arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pēc epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanu izvērtējuma "Muzikālās bankas 2020" ceremonijas norises laikā nekonstatēja būtiskus pārkāpumus raidījuma norisē. Tiesa, lai turpmāk novērstu riskus epidemioloģisko pasākumu ievērošanā, Latvijas Radio tika uzdots izstādāt iekšējo kārtību veselības un drošības kontrolei nākamajiem pasākumiem Covid-19 pandēmijas laikā.

Tagad, kad katru dienu pieaug Covid-19 saslimstības rādītāji, radies jautājums par pasākuma norises drošību. 

Kā "Sejām" paskaidroja Latvijas Radio Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pālēna, šogad “Muzikālās bankas” finālšova tiešraide tiek organizēta saskaņā ar visiem valstī spēkā esošajiem Ministru Kabineta un Saeimas noteiktajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem. Vienlaikus Latvijas Radio uzsver, ka katrs pasākuma dalībnieks un apmeklētājs ir atbildīgs par valstī noteikto epidemioloģisko pasākumu ievērošanu.

"Kā zināms, Latvijas Radio ir tā dēvētais “zaļais” uzņēmums, tāpēc, protams, “Muzikālā banka” notiek zaļajā drošības režīmā, proti, sadarbspējīgi sertifikāti ir nepieciešami visiem mūziķiem, tehniskajam un atbalsta personālam, kā arī visiem skatītājiem," norāda Pālēna.

Papildus tam notiek dalībnieku un tehniskā personāla testēšana: "Dalībnieki, pasākuma organizatori, tehniskais personāls, atbalsta personāls, mediju pārstāvji – visi, kuriem ir piekļuve skatuvei, aizskatuvei un zālei pasākuma organizatora uzraudzībā tiek testēti ar Covid-19 ātro antigēna paštestu – siekalu iztriepes savākšanu ar tamponu (Singclean IVD Covid-19 Antigen Test Kit (Colloidal Gold)).

Testēšana notiks abas pasākuma dienas – veicot tehnisko uzbūvi un pirms pasākuma.

Tāpat katrs dalībnieks, ierodoties pasākuma norises vietā, ar savu parakstu apliecina, ka viņam nav elpceļu infekcijas slimību pazīmju, kā arī, ka viņam nav noteikta, pašizolācija, mājas karantīna vai stingra izolācija. Dalībnieki nēsā medicīniskās maskas vai FFP2 respiratorus."

Vaicāta, vai tiek ņemts vērā arī tas, ka omikronam ir paaugstināta varbūtība uzrādīt viltus negatīvu Covid-19 testa rezultātu, Pālēna atbildēja: 

"Latvijas Radio kompetencē nav izvērtēt testu uzticamību, mēs darām visu iespējamo, lai mazinātu infekcijas izplatības riskus."

Iepriekšējos gados ierasts, ka "Muzikālā banka" nav iedomājama bez afterpartija. Šogad nekas tāds neesot paredzēts. "Ņemot vērā straujo Covid-19 izplatību valstī, Latvijas Radio neorganizē nekādas ballītes pirms vai pēc koncerta."

Jau vēstīts, ka šogad par "Muzikālās bankas" uzvarētāja titulu sacentīsies:

  • Aminata - "Acis sāļas"
  • KATŌ, ZeBrene - "Es tā jūtos"
  • "Astro’n’out" - "Lidmašīnas režīmā"
  • "Citi zēni" - "Limuzīns uz krīta"
  • "Instrumenti" - "Paraksts"
  • "Prāta vētra", Dons, Intars Busulis - "Piedošana"
  • "Singapūras satīns", Samanta Tīna - "Plāksteris"
  • MARTA, Patrisha - "Prom"
  • Marta Ritova, Ozols - "Sākam no jauna"
  • Aija Andrejeva, ZeBrene - "Šamanis"
  • Dons - "Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)"
  • Dārta Stepanova, DAGAMBA - "Tālāk jāiet"
  • Ivo Fomins - "Tu man esi"
  • "Prāta vētra", "Tautumeitas" - "Tur, kur Dieva kamanas slīd"
  • Intars Busulis, Abonementa orķestris, GG choir - "Vai"

Pērn par vērtīgāko dziesmu tika atzīta Intara Busuļa izpildītā “Dejo vientulību”.

Foto: "Muzikālās bankas 2020" finālšovs

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu