Nevakcinēšanās dēļ VUGD atstādināti 12 nodarbinātie; VP dīkstāve noteikta 38 darbiniekiem (9)

Vita Daukste-Goba
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) no nevēlēšanās vakcinēties pret Covid-19 dēļ no amata pienākumu pildīšanas atstādināti 12 nodarbinātie, savukārt Valsts policijā (VP) dīkstāve noteikta 38 nodarbinātajiem, portālam TVNET pastāstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāve Gunita Kogane.

Jau iepriekš IeM uzsvēra, ka relatīvi nelielais pret Covid-19 nevakcinēto amatpersonu skaits neietekmēs lielāko iekšlietu dienestu pamatfunkciju veikšanu.

Vaicāta par aktuālāko informāciju par vakcinācijas aptveri IeM pakļautībā esošajās iestādēs, IeM pārstāve atklāja, ka VUGD 99,6% nodarbināto ir ar sadarbspējīgu sertifikātu, VP - 96,58%, Valsts robežsardzē - 97,5%, bet Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) 98% nodarbināto ir sadarbspējīgs sertifikāts. Savukārt Iekšējās drošības birojā ar sadarbspējīgu sertifikātu ir 97,71 % nodarbināto, bet Iekšlietu ministrijā 97% nodarbināto ir ar sadarbspējīgu sertifikātu.

Tāpat viņa informēja, ka IeM Veselības un sporta centrā 99% nodarbināto ir ar sadarbspējīgu sertifikātu, IeM Informācijas centrā vakcinējušies 98% darbinieku, savukārt Nodrošinājuma valsts aģentūrā 98% nodarbināto ir ar sadarbspējīgu sertifikātu.

Vislielākā vakcinācijas aptvere ir Finanšu izlūkošanas dienestā (FID). Tur vakcināciju ir pabeiguši 100% no FID darbiniekiem, līdz ar to neviens nav atstādināts.

Taujāta par IeM pakļautībā esošajās iestādēs atstādināto skaitu, Kogane atklāja, ka Valsts robežsardzē atstādināti 24 nodarbinātie, IeM Veselības un sporta centrā bez sertifikāta un atstādināts ir viens darbinieks, Nodrošinājuma valsts aģentūrā atstādināti ir četri darbinieki, Iekšējās drošības birojā - viens darbinieks atstādināts, bet IeM trīs nevakcinētie ir attaisnotā prombūtnē. "Par šo personu vakcinācijas statusu būs ziņas, atgriežoties darbā, viena persona ir atstādināta," sacīja Kogane.

Kā informēja IeM pārstāve, PMLP šobrīd vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nav tikai 12 nodarbinātajiem. No tiem - pieci ir atstādināti bez darba samaksas saglabāšanas, trīs atrodas atvaļinājumā; četri ir darbnespējā, bet darba attiecības sakarā ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta neesamību pārtrauktas ar trīs nodarbinātajiem.

Jau ziņots, ka publiskajā sektorā nodarbinātie, kuri līdz pērnā gada 15. novembrim bija sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nebija saņēmuši derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, varēja turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš bija 2021. gada 15. decembris.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu