Džonija Mičela seko Janga piemēram un arī izņem savu mūziku no "Spotify" (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Joni Mitchell  (Džonija Mičela)
Joni Mitchell (Džonija Mičela) Foto: MAX MORSE/REUTERS

Mūzikas straumēšanas platforma "Spotify" trešdien paziņoja, ka izņems no sava piedāvājuma kanādiešu un amerikāņu rokzvaigznes Nīla Janga (Neil Young) mūziku, šādu soli sperot pēc tam, kad mūziķis platformai bija licis izvēlēties starp viņu un podkāstu autoru Džo Rogenu. Janga piemēram seko arī leģendārā dziesmu rakstniece Džonija Mičela (Joni Mitchell).

"Esmu nolēmusi izņemt visu savu mūziku no Spotify," Mičela raksta preses paziņojumā piektdien.

"Bezatbildīgi cilvēki izplata melus, kas maksā cilvēkiem dzīvību. Es solidarizējos ar Nīlu Jangu un visu pasaules zinātnieku un mediķu sabiedrību šajā jautājumā."

Atgādinām, ka apsūdzot Rogenu maldinošas informācijas izplatīšanā par Covid-19, Jangs pirms nedēļas "Spotify" norādīja: "Viņiem var būt Rogens vai Jangs. Nevis abi."

"Spotify" pauda nožēlu par šo prasību un izteica cerību, ka mākslinieks drīz atgriezīsies platformā.

Mičela savas karjeras laikā izlaidusi 19 albumus, no kuriem pēdējais iznāca 2007. gadā ("Shine"). Mičela Rokenrola slavas zālē tika iekļauta 1997. gadā.

Dziedātāja savu karjeru sāka kā ielu mūziķe Kanādā, bet sešdesmitajos gados pievienojās plaukstošajai folkmūzikas kopienai Kalifornijas dienvidos.

Mičelas slavenākais ieraksts ir 1971. gada albums "Blue", kas žurnāla "Rolling Stone" 500 visu laiku izcilāko albumu sarakstā ierindots 30. vietā.

Atbilstoši mediju informācijai "Spotify" 2020. gadā samaksājis 100 miljonus dolāru (89 miljonus eiro) par tiesībām uz podkāstu "The Joe Rogan Experience". Programma ir populārākais "Spotify" podkāsts un, kā tiek ziņots, tā tiek lejupielādēta teju 200 miljonus reižu mēnesī.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu