"Muzikālajā bankā" triumfē "Prāta vētra" un "Tautumeitas" (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdien, 29. janvārī, Daugavpils Olimpiskajā centrā notika "Muzikālās bankas 2021" finālšovs, kurā uzvaras laurus plūca "Prāta vētra" un "Tautumeitas" ar dziesmu "Tur, kur Dieva kamanas slīd".

Šogad par uzvarētāja titulu cīnījās Aminata ar dziesmu "Acis sāļas", KATŌ & ZeBrene, izpildot dziesmu "Es tā jūtos", Astro’n’out ar kompozīciju "Lidmašīnas režīmā", grupa "Citi zēni" ar "Limuzīns uz krīta", "Prāta vētra", Dons un Intars Busulis ar dziesmu "Piedošana", "Singapūras satīns" un Samanta Tīna ar "Plāksteris", MARTA un Patriša (Patrisha) ar "Prom", Marta Ritova un Ozols ar dziesmu "Sākam no jauna", Aija Andrejeva un ZeBrene, izpildot dziesmu "Šamanis", Dons ar "Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)", Dārta Stepanova un "DAGAMBA" ar "Tālāk jāiet", Ivo Fomins ar dziesmu "Tu man esi", "Prāta vētra" un "Tautumeitas" ar "Tur, kur Dieva kamanas slīd", kā arī Intars Busulis un Abonementa orķestris ar dziesmu "Vai", kā arī "Instrumenti" ar dziesmu "Paraksts", kas izpelnījās augstāko novērtējumu žūrijas skatījumā.

Apbalvošanas ceremoniju vadīja grupas "Citi zēni" mūziķis Jānis Pētersons, bet scenāriju veidoja humorists Edgars Bāliņš. Pasākuma producents ir Latvijas Radio. Pasākuma režija tika nodota pieredzējušās režisores Zanes Gargažinas rokās, savukārt LTV1 tiešraidi veidoja režisors Arvīds Babris.

Uzvarētājdziesmu noteica gan "Muzikālās bankas" ekspertu padome, gan skatītāji. 

"Muzikālās bankas" eksperti bija dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čuļpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas "Every Little Thing" vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas vecākās mūzikas ierakstu kompānijas "Dead Frog Records" dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas "Cashbox Radio" īpašnieks Pīters Asteds (Peter Astedt), ierakstu izdevniecības un mūzikas menedžmenta kompānijas "Mamazone Records" dibinātājs, kā arī Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zolts Jēgezs (Zsolt Jeges).

Visi "Muzikālās bankas" finālisti saņēma īpaši veidotas piemiņas balvas. Šī gada balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons.

"Muzikālās bankas" tiešraide Latvijas Radio 2 un LTV1 tika organizēta saskaņā ar šī brīža epidemioloģiskajiem nosacījumiem Daugavpils Olimpiskajā centrā, kur klātienē Latvijas iemīļotākās grupas un mūziķus varēs vērot 500 skatītāju. Pasākuma organizatori izstrādāja striktus epidemioloģiskās drošības noteikumus, atbildīgi īstenojot profesionāļu rekomendācijas mūziķu, personāla un apmeklētāju veselības aizsardzībai un drošībai, tostarp paredzot visu mūziķu un darbinieku testēšanu.

Šogad "Muzikālā banka" notika jau 22. reizi. "Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. 

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu