Policijā saņemti vairāki iesniegumi par prezidenta rīcību, nenoņemot cepuri himnas laikā (40)

Lauma Lazdiņa
, Vecākā ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Paula Čurkste/LETA

Saistībā ar Valsts prezidenta Egila Levita rīcību, nenoņemot cepuri valsts himnas atskaņošanas laikā, Valsts policijā ir saņemti vairāku iedzīvotāju iesniegumi, TVNET uzzināja Valsts policijā.

Kā apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Simona Grāvīte, pie likumsargiem rakstiski vērsušies vairāki iedzīvotāji, kuru lūguši izvērtēt, vai prezidenta rīcībā nav saskatāms likumpārkāpums. 

Grāvīte gan neprecizēja, cik daudz iesniegumu ir saņemti, taču tie visi tiek izskatīti.

Kā paredz likums "Par Latvijas valsts himnu", sabiedriskos pasākumos Latvijas valsts himnas izpildījuma laikā klātesošie stāv kājās, vīrieši noņem cepures, bet personas valsts formas tērpos rīkojas saskaņā ar dienesta reglamentu, savukārt par klajas necieņas izrādīšanu Latvijas valsts himnai piemēro naudas sodu līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām.

Viena naudas soda vienība ir 5 eiro.

TVNET jau vēstīja, ka prezidents Levits saistībā ar radušos situāciju ir "ļoti sarūgtināts un atvainojas Latvijas sabiedrībai". Kā skaidroja prezidenta padomniece Aiva Rozenberga, prezidents nebija novilcis cepuri tādēļ, ka bija satraukts to cilvēku dēļ, kuri mēģināja traucēt pasākuma norisi.

"Šajā papildus spriedzes situācijā ir skaidrs, ka šāda bija neplānota rīcība, ka cepure nebija noņemta. Prezidents jūtas ļoti sarūgtināts par šo situāciju un, protams, ļoti atvainojas sabiedrībai, bet tā bija šī kopīgā atmosfēra, kas vienkārši radīja papildus satraukumu un nelīdzsvarotību pasākuma norisē," norādīja Rozenberga.

20. janvārī Tieslietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju Baumaņa skvērā atklāja Gunāra Astras piemiņai veltīto pieminekli "Nebaidies!". Svinīgo pasākumu gan centās aizēnot daži indivīdi, kuri amatpersonu uzrunu laikā svilpa un trokšņoja.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu