Džo Rogens komentē "Spotify" skandālu (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džo Rogens
Džo Rogens Foto: Ekrānuzņēmums

Populārais ASV komiķis un raidieraksta "The Joe Rogan Experience" vadītājs Džo Rogens (Joe Rogan) publicējis video, kurā komentē pēdējās dienās sacelto ažiotāžu ap viņa podkāstu un mūziķiem, kas protestē pret mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify" publicēto dezinformāciju. 

Džo Rogens savā "Instagram" profilā publicējis 10 minūšu garu video, kurā atbild uz vairākiem jautājumiem.

Atgādinām, ka Nīls Jangs, Džonija Mičela u.c. mūziķi asi reaģējuši uz Rogena podkāstu, kurā viesojās ārsts, virusologs Roberts Melouns (Robert Malone). Viņš popularizēja vairākas sazvērestības teorijas par koronavīrusu Covid-19. Melouns jau pirms kāda laika bloķēts mikroblogošanas vietnē "Twitter" par izplatītajām viltus ziņām. Janks un Mičela, protestējot pret Rogena raidierakstā izskanējušo dezinformāciju, paziņoja, ka izņem savu mūziku no "Spotify". Rezultātā mūzikas straumēšanas vietnes piedzīvoja akciju kritumu par vairākiem procentiem. 

Rogena šovā Roberts Melouns aktīvi pauda dažādus pierādījumos nebalstītus apgalvojumus par vīrusu, vakcīnām un politiķiem, kas "hipnotizē" sabiedrību. Pandēmijas ierobežojumus viņš salīdzinājis ar holokaustu, turklāt nav pirmais šajā podkāstā, kas šādi izteicies.

Savā 10 minūšu video Rogens akcentē, ka minētais ārsts ir atzīts profesionālis un viņš "tikai vēlējies uzklausīt viņa viedokli". Viņam arī nešķiet pareizi, ka viņa podkāstā paustā informācija tiek marķēta kā "bīstama dezinformācija".

Rogens arī uzsvēra, ka patiesības par Covid-19 mainās pēc jaunu pierādījumu iegūšanas. Viņš min vairākus piemērus, kas sākotnēji sabiedrībā tika uzskatīti par "viltus ziņām", bet šobrīd jau ir pierādīti fakti. 

"Ja kāds pirms 8 mēnešiem pateiktu, ka pēc vakcinēšanās tu vari saslimt ar Covid-19 un inficēt citus, tevi izdzēstu no sociālajiem tīkliem,"

saka Rogens. "Tagad tas ir fakts. Vai ja tu pirms kāda laika apgalvotu, ka auduma maskas nepasargā no inficēšanās, tad tagad auduma maskas netiek ieteiktas. Vai ja tu apgalvotu, ka Covid-19 radās laboratorijā, tad arī tevi sauktu par viltus ziņu izplatītāju. Tagad šāds virsraksts ir uz "Newsweek" vāka."

Viņš uzsver, ka viņa raidījuma viesi arī runā par šīm lietām, un viņš, nebūdams zinātnieks, tikai uzklausa atšķirīgus viedokļus. 

Rogens atbalsta "Spotify" iniciatīvu pie šādiem dažādi interpretējamiem tematiem pielikt brīdinājumu. Kompānijas vadītājs Daniels Eks paziņoja, ka jaunais brīdinājums novirzīs lietotājus uz koronavīrusa faktu datu centru.

"Spotify" arī publicēja esošos noteikumus, kas aizliedz platformā dalīties ar nepatiesu informāciju, kas var nodarīt kaitējumu. Eks "Spotify" mājaslapā paziņoja, ka viņam "kļuvis skaidrs, ka mūsu pienākums ir darīt vairāk, lai nodrošinātu līdzsvaru un piekļuvi plaši pieņemtai informācijai no medicīnas un zinātnes aprindām, kas mūs vada šajā bezprecedenta laikā".

Rogens atzīst, ka mēdz kļūdīties, taču vienmēr cenšas savas kļūdas labot. "Mani interesē patiesība, mani interesē sarunas ar cilvēkiem, kuriem ir atšķirīgi viedokļi," viņš saka. Turpmāk viņš centīšoties rast labāku balansu informācijas pasniegšanā.

Video noslēgumā viņš atklāj, ka ir liels mūziķa Nīla Janga fans. 

Noskaties pilno video!

Atgādinām, ka 2020. gadā par 100 miljoniem ASV dolāru "Spotify" iegādājās īpašas tiesības Rogena raidieraksta "The Joe Rogan Experience" jaunākās sērijas ievietot tikai un vienīgi savā platformā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu