Pasakas “Alise Brīnumzemē” gaismu festivāls visai ģimenei

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijā ierodas lielākais lielo zīda laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. No 4. februāra līdz 13. martam Siguldas pils kvartālā un pilsdrupās būs iespēja piedzīvot vienu no spilgtākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā.

Festivāla tēma rasta, iedvesmojoties no Luisa Kerola pasakas “Alise Brīnumzemē”. Festivālā visai ģimenei būs iespēja piedzīvot gaismas efektu un zīda skulptūru radīto paralēlo, maģisko realitāti.

Festivālā būs apskatāmi vairāk nekā 300 dažādu krāsu un izmēru gaismas objekti, kuru izgatavošanai izmantoti tūkstošiem metru zīda auduma un miljoniem spuldžu.

Katra gaismas skulptūra stāsta savu stāstu, atdzīvinot maģiskas radības, pasaku dzīvniekus un augus. Vēl īpašāku noskaņu radīs īpaši šim festivālam komponētā mūzika, kuras autors ir elektroniskās mūzikas komponists un izpildītājs Leons Somovs.

Gaismu festivāls “Brīnumzemē” ir svētki, kas ziemas tumsā nes gaismu un prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šī būs pirmā reize, kad Latvijā būs iespēja redzēt ar rokām darinātās lielformāta zīda skulptūras, kas iemirdzas visās varavīksnes krāsās, norāda festivāla organizatori. Būs iespēja satikt trusi, Češīras kaķi no pasakas “Alise Brīnumzemē”, milzīgas, kvēlojošas sēnes, maģisku ziedu mežu un daudzas citas pasaku radības un būtnes.

Festivāls notiks katru piektdienu, sestdienu un svētdienu no 18:00 līdz 22:00.

Apmeklētāji varēs piedzīvot arī Siguldas pils kvartālā esošās amatnieku radošās darbnīcas, sasildīties ar karstajiem dzērieniem, apmeklēt Siguldas Jauno pili (par papildu ieejas maksu).

Pasākumu drīkst apmeklēt vakcinēti/Covid-19 pārslimojuši pieaugušie, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu, bērni līdz 12 gadu vecumam bez Covid-19 sertifikāta, bērni no 12 gadu vecuma, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu.

BIĻETES ONLINE

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu