Norvēģijas premjerministrs paziņo par Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Norvēģijas premjerministrs
Norvēģijas premjerministrs Foto: Reuters / Scanpix

Arī Norvēģija, neraugoties uz Covid-19 inficēto skaitu, mīkstinās ierobežojumus, bet atstās spēkā prasību par masku nēsāšanu, atsaucoties uz Norvēģijas premjerministra Jūnasa Gāra Stēres sacīto, otrdien vēsta portāls "The Local.no".

"Mēs beidzot esam sasnieguši to punktu, kurā varam atcelt vairākus Covid-19 ierobežojumus, ar kuriem esam dzīvojuši visu ziemu," tā sacīja premjers. Viņš paskaidroja, ka ierobežojumus Norvēģijā var atcelt, pateicoties augstajam vakcinācijas līmenim, kā arī tam, ka omikrona paveids valstī ir gana viegls.

Kā ziņo portāls "The Local", Norvēģijā atkal bāri un restorāni pēc pulksten 23 varēs tirgot alkoholu, tāpat atcelts arī ieteicamais cilvēku daudzums, kas var pulcēties privātmājās. Portāls paskaidro, ka līdz šim varēja pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēki. Arī iekštelpu un āra pasākumiem vairs nav noteikts cilvēku skaits, kas tos var apmeklēt. Norvēģijā atkal durvis vērs atrakciju parki un izklaides vietas, tiesa, tām joprojām jānodrošina pretepidēmijas pasākumi, tajā skaitā arī regulāra tīrīšana, dezinfekcija utt. Arī kino un teātri var strādāt ar pilnu jaudu, proti, var tikt izmantotas visas sēdvietas.

Skolas un bērnudārzi Norvēģijā turpinās darboties tā sauktajā dzeltenajā režīmā, tajā skaitā tur turpināsies ierobežojumi attiecībā uz distancēšanos un klašu skaitu. Savukārt augstskolās šī prasība vairs nav spēkā.

Samazināts arī dienu skaits, kas jāpavada pašizolācijā, ja ir pozitīvs Covid-19 tests, - tās būs četras dienas.

Kā ziņo portāls, arī strādāšana no mājām vairs nav spēkā. "The Local" vēsta, ka šī prasība bija spēkā no pērnā gada decembra.

Savukārt ceļotājiem, ieceļojot Norvēģijā, vairs nebūs jāveic Covid-19 tests.

Tomēr ir arī ierobežojumi, kas paliks, piemēram, publiskās vietās, kur nav iespējams distancēties, būs jāvelk maskas. Tas attiecināms gan uz sabiedrisko transportu, gan veikaliem un citām vietām. Arī naktsklubi varēs vērt savas durvis apmeklētājiem, tiesa, arī tiem joprojām būs spēkā ierobežojumi. Šajās atpūtas vietās nevarēs dejot, kā arī būs jāievēro distance.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu