Etnomūziķe Inga Karpiča piesaka jaunu pasaules mūzikas projektu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Inga Karpiča
Inga Karpiča Foto: Ekrānuzņēmums

Etnomūziķe Inga Karpiča ar jaunradītu projektu "LalitaDasika" piesaka dziesmu "Vitthala Panduranga".

Karpičas skaņu pasaule veidojusies un kļuvusi tuva vairāku gadu garumā caur latviešu tautasdziesmām, vēlāk, iepazīstoties ar vēdiskajām zināšanām, tā bagātinājusies arī muzikāli ar Indijas un Latvijas kultūru savīšanos albumā "Zelta trepes". Šobrīd māksliniece ar jauno muzikālo projektu "LalitaDasika" klausītājus sola vest vēl dziļākā meditatīvās mūzikas ceļojumā.

Dziesmas radīšanā iedvesma gūta Indijas tradīcijās, kur vēl joprojām, tāpat kā pirms tūkstošiem gadu, sanskrita spēka vārdi to skandētājiem un klausītājiem nes dziļu mieru un pat pārpasaulīgu līksmi.

Šā gada martā mūziķe sola izdot arī savu pirmo sanskrita meditatīvās mūzikas albumu.

Inga Karpiča
Inga Karpiča Foto: publicitātes

"LalitaDasika" (Inga Karpiča) uzsver, ka sanskrita sanskrita vārdu dziedāšana un klausīšanās ir instruments, kas visvieglāk palīdz nomierināt prātu un atbrīvot sevi no raizēm. Tā ir mūzika, kas sarakstīta dvēselei, tā skan ārpus kultūru un gadsimtu robežām. Ar skanējuma ritmisko maģiskumu un meditatīvo dziļumu, cilvēkam atklājas viņa dvēselē esošais miers, iekšējā labsajūta un piepildījums.

Noklausies jauno dziesmu!

"LalitaDasika" – mūzikas autore, balss. Dziesmas piedziedājuma autors – mūks, mūzikas producents KabirDas; dzīvo Shree Peetha Nilaya ašramā Vācijā, kur vada mūzikas studiju.

"LalitaDasika" zināma kā tautasdziesmu apdaru veidotāja un dziedātāja. Līdztekus latviešu tautasdziesmām, māksliniece iedvesmojas no senās Indijas kultūras, tās dziedājumiem, kuriem sākusi komponēt arī savas melodijas, tādējādi rodot plašāku redzesloku, kas aptver abas kultūras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu