Urugvaja uzvar Venecuēlu; Čīle saglabā cerības uz FIFA 2022

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Urugvajas futbolisti otrdien cīņā par vietu 2022. gada Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīrā pārspēja Venecuēlu, bet citā spēlē pie svarīga panākuma tika Čīles valstsvienība.

Urugvaja mājas spēlē ar rezultātu 4:1 (3:0) pārspēja Venecuēlu, tiekot pie otrā panākuma pēc kārtas.

Pirmos vārtus Urugvajas labā guva Totenhamas "Hotspur" spēlētājs Rodrigo Bentakūrs, kurš spēles pirmajā minūtē raidīja bumbu vārtos.

23. minūtē urugvajiešu pārsvaru dubultoja Džordžians de Arraskeata, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā 3:0 panāca Edinsons Kavani.

Astoņas minūtes pēc otrā puslaika sākuma Luiss Svaress guva Urugvajas ceturtos vārtus. Savukārt vienīgos vārtus Venecuēlas labā guva Džozefs Martiness.

Citā spēlē Čīle izbraukumā ar 3:2 (1:1) izcīnīja panākumu pār Bolīviju.

Aleksiss Sančess spēles 14. minūtē izvirzīja vadībā Čīles futbolistus, taču tuvojoties pirmā puslaika noslēgumam 1:1 panāca Marks Enoumba.

77. spēles minūtē Čīli vēlreiz vadībā izvirzīja Marselino Nunjess, bet 3:1 panāca Sančess. Īsi pirms pamatlaika beigām otrus Bolīvijas vārtus guva Marselo Moreno.

Savukārt Argentīna un Brazīlija, kas jau nodrošinājušas sev vietu finālturnīrā izcīnīja "sausās" uzvaras.

Argentīna ar 1:0 (1:0) pārspēja Kolumbiju, bet Brazīlija ar 4:0 (1:0) bija pārāka pār Paragvaju.

Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) kvalifikācijas zonā Brazīlija un Argentīna aizvadījušas pa 15 spēlēm, iekrājot attiecīgi 39 un 35 punktus un jau nodrošinājušas vietu finālturnīrā. Pārējās izlases nospēlējušas pa 16 mačiem. Ekvadorai ir 25 punkti, kas ļauj ieņemt trešo vietu, Urugvaja ar 22 punktiem atrodas ceturtajā vietā, bet piekto pozīciju ieņem Peru ar 21 punktu. Tālāk seko Čīle ar 19 punktiem, Kolumbija ar 17, Bolīvija ar 15, Paragvaja ar 13, bet pēdējā vietā atrodas Venecuēla ar desmit punktiem.

Pirmās četras izlases nodrošinās vietu finālturnīrā, bet piektajai komandai būs iespēja cīnīties "play-off" kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu