Covid-19 izplatības dēļ "Latvijas pastā" iztrūkst vairāk nekā 200 darbinieku (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas pasts" logo.
"Latvijas pasts" logo. Foto: Ieva Leiniša/LETA

VAS "Latvijas pasts" Covid-19 izplatības dēļ iztrūkst vairāk nekā 200 pasta pakalpojumu sniegšanā un sūtījumu piegādēs iesaistīto darbinieku, tāpēc būtiski skarts pasta nodaļu darbs un piegādes iespējas lielākajās pilsētās,  informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka slimo visdažādāko profesiju darbinieki, bet jo īpaši - piegādē un pasta pakalpojumu sniegšanā iesaistītie pastnieki un pasta nodaļu operatori.

Problēmas un ietekmi uz citu struktūrvienību darbu rada fakts, ka saslimušo un kontaktpersonu darbu pārdala veselie tajās pašās vai citās struktūrvienībās strādājošie, tādējādi kopējie pakalpojumu sniegšanas un piegādes procesi ir apgrūtināti un kavēti gandrīz visā "Latvijas pasta" sistēmā, min kompānijas pārstāvji.

Pēc "Latvijas pasta" pārstāvju paustā, īpaši tas vērojams Rīgā, kā arī Vidzemē un Zemgalē. Paredzams, ka lielā saslimušo un kontaktpersonu skaita kāpuma dēļ tieši Rīgā un tās apkaimē, kā arī citās lielākajās pilsētās Vidzemē un Zemgalē no pirmdienas, 7.februāra, būtiski nāksies saīsināt vairāku pasta nodaļu darbalaiku, nodaļu un administrācijas darbiniekiem dodoties pasta sūtījumu piegādēs, lai aizvietotu saslimušos kolēģus. Nepieciešamības gadījumā atsevišķas pasta nodaļas var tikt uz laiku slēgtas un to funkcijas nodotas citām, strādājošajām, pasta nodaļām.

"Latvijas pasts" lūdz klientus ar izpratni izturēties pret pandēmijas radītajiem kritiskajiem apstākļiem.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasts" apgrozījums 2021.gada deviņos mēnešos bija 74,923 miljoni eiro, kas ir par 15,4% vairāk nekā 2020.gada attiecīgajā periodā, taču uzņēmums strādāja ar 1,094 miljonu eiro zaudējumiem pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu