ASV mediju uzņēmums piedzīvo hakeru uzbrukumu (9)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

ASV mediju uzņēmums "News Corp.", kas izdod laikrakstu "The Wall Street Journal" (WSJ), piektdien paziņoja, ka tam uzbrukuši hakeri, nozogot datus žurnālistiem un citiem darbiniekiem.

Kiberdrošības firma "Mandiant", kas izmeklē šo hakeru uzbrukumu, uzskata, ka to var būt organizējusi Ķīna izlūkošanas datu vākšanas nolūkā, teikts "News Corp." paziņojumā.

WSJ, atsaucoties uz informētām personām, ziņoja, ka hakeru uzbrukums noticis jau no 2020.gada februāra un skāris desmitiem darbinieku. Hakeri spēja piekļūt reportieru e-pastiem un "Google Docs", tai skaitā rakstu uzmetumiem.

"News Corp." paziņoja, ka atklājis šo hakeru uzbrukumu 20.janvārī. Tas neesot skāris klientu un finanšu datus, un uzņēmuma darbība netika traucēta.

Hakeru uzbrukuma potenciālā ietekme uz reportāžām un ziņu avotiem tomēr rada nopietnas bažas. Mediju organizācijas ir svarīgi izlūkdienestu mērķi, jo reportieri pastāvīgi kontaktējas ar konfidenciālas informācijas avotiem. Žurnālisti un mediju redakcijas visā pasaulē ir kļuvuši par spiegprogrammatūras uzbrukumu mērķiem.

"News Corp." paziņojums par šo hakeru uzbrukumu un iespējamo Ķīnas saistību ar to ir izskanējis Pekinas Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas dienā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu