No "Spotify" izņemti vismaz 70 Džo Rogena podkāstu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džo Rogens
Džo Rogens Foto: Ekrānuzņēmums

Populārais ASV komiķis un raidieraksta "The Joe Rogan Experience" vadītājs Džo Rogens (Joe Rogan) tomēr spiests atvadīties no vairākiem desmitiem sava podkāsta ierakstu platformā "Spotify".

No "Spotify" piedāvājuma nedēļas nogalē izņemti vismaz 70 raidījumu, tajā skaitā intervijas ar Emiju Šūmeri, Marku Maronu, Bilu Bēru, rokgrupas "Tool" līderi Meinardu Kīnanu un Alaizu Šlesingeri. Nekādi paskaidrojumi par raidījumu pazušanu netiek sniegti.

Rogens sestdien bija spiests nākt klājā ar vēl vienu atvainošanos, kas dažu dienu laikā ir jau otrā. Šoreiz viņš atvainojās par vārda "nig...er" lietošanu, kas mūsdienu amerikāņu angļu valodā daudzos kontekstos tiek uzskatīts par aizvainojošu negroīdās rases pārstāvju apzīmējumu.

Ar šo atvainošanos viņš nāca klajā pēc tam, kad dziedātāja India Airī bija publicējusi ierakstu apkopojumu no dažādiem Rogena raidierakstiem, kurā viņš bija dzirdams lietojam šo vārdu.

"Es zinu, ka vairumam cilvēku nav tāda konteksta, kurā viens baltādains cilvēks drīkstētu izrunāt šo vārdu, nerunājot par to, ka tas varētu notikt publiski un podkāstā, un es tam tagad piekrītu,"

atvainošanās video teica Rogens. "Es nebiju to izteicis daudzus gadus. Tā vietā, lai teiktu "n-vārds", es vienkārši pateicu to vārdu. Kā man šķita, ņemot vērā, ka tas bija kontekstā, cilvēki sapratīs, ko es daru."

Publicētie klipi "izņemti no konteksta", sacīja Rogens, norādot, ka tie faktiski ir sarunu atgriezumi.

Atgādinām, ka Nīls Jangs, Džonija Mičela u.c. mūziķi asi reaģējuši uz Rogena podkāstu, kurā viesojās ārsts, virusologs Roberts Melouns (Robert Malone). Viņš popularizēja vairākas sazvērestības teorijas par koronavīrusu Covid-19. Melouns jau pirms kāda laika bloķēts mikroblogošanas vietnē "Twitter" par izplatītajām viltus ziņām. Janks un Mičela, protestējot pret Rogena raidierakstā izskanējušo dezinformāciju, paziņoja, ka izņem savu mūziku no "Spotify". Rezultātā mūzikas straumēšanas vietnes piedzīvoja akciju kritumu par vairākiem procentiem.

Pirms nedēļas "Spotify" paziņoja, ka pievienos brīdinājumu visiem podkāstiem, kuros tiek apspriests Covid-19. 

Rogens komentējis, ka atbalsta "Spotify" iniciatīvu pie šādiem dažādi interpretējamiem tematiem pielikt brīdinājumu. Kompānijas vadītājs Daniels Eks paziņoja, ka jaunais brīdinājums novirzīs lietotājus uz koronavīrusa faktu datu centru.

"Spotify" arī publicēja esošos noteikumus, kas aizliedz platformā dalīties ar nepatiesu informāciju, kas var nodarīt kaitējumu. Eks "Spotify" mājaslapā paziņoja, ka viņam "kļuvis skaidrs, ka mūsu pienākums ir darīt vairāk, lai nodrošinātu līdzsvaru un piekļuvi plaši pieņemtai informācijai no medicīnas un zinātnes aprindām, kas mūs vada šajā bezprecedenta laikā".

Rogens atzīst, ka mēdz kļūdīties, taču vienmēr cenšas savas kļūdas labot. "Mani interesē patiesība, mani interesē sarunas ar cilvēkiem, kuriem ir atšķirīgi viedokļi," viņš saka. Turpmāk viņš centīšoties rast labāku balansu informācijas pasniegšanā.

Video noslēgumā viņš atklāj, ka ir liels mūziķa Nīla Janga fans. 

Atgādinām, ka 2020. gadā par 100 miljoniem ASV dolāru "Spotify" iegādājās īpašas tiesības Rogena raidieraksta "The Joe Rogan Experience" jaunākās sērijas ievietot tikai un vienīgi savā platformā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu