ASV un Kanādas biznesa asociācijas aicina kravas automašīnu šoferus pārtraukt ceļu blokādi (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kadri Mohamed/EPA/Scanpix

ASV un Kanādas biznesa grupas otrdien aicinājušas kravas automašīnu šoferus pārtraukt protestēt un bloķēt transporta artēriju, kas savieno abas valstis.

Tilts, kas savieno Kanādas Ontario provinci ar ASV Mičiganas štatu, kopš pirmdienas ir daļēji bloķēts. Tas ir viens no noslogotākajiem tiltiem Ziemeļamerikā. Parasti to ik dienas šķērso vairāk nekā 40 000 cilvēku un kravas 323 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Demonstrācijas Kanādā sākās janvāra beigās kā protesta akcija pret valdības lēmumu obligāto vakcināciju attiecināt uz kravas automašīnu vadītājiem, kas veic pārrobežu pārvadājumus, bet tās strauji pārauga plašākā kustībā pret Covid-19 ierobežojumiem un premjerministra Džastina Trudo valdību.

ASV un Kanādas biznesa asociācijas aicinājušas nekavējoties pārtraukt tilta blokādi.

Protestētāji vairākas dienas nobloķējuši arī lielceļu, kas savieno Kanādas Albertas provinci ar ASV Montanas štatu.

"Mūsu ekonomikai izkļūstot no pandēmijas ietekmes, mēs nevaram ļaut nevienai grupai graut pārrobežu tirdzniecību, kas atbalsta ģimenes abās robežas pusēs," paziņojušas 60 uzņēmēju organizācijas, tostarp Detroitas un Kanādas tirdzniecības kameras.

Kanādas transporta ministrs Omars Alghabra brīdinājis, ka robežas blokādei, ja tā turpināsies, būs nopietna ietekme uz Kanādas ekonomiku.

Ministrs norādījis, ka autoražotāji un pārtikas izplatītāji jau sūdzas par transporta artēriju blokādes radīto ietekmi.

Ontario premjerministrs Dags Fords tviterī norādījis, ka daudzi būtisko nozaru darbinieki, tostarp veselības aprūpes darbinieki, paļaujas uz to, ka tilts atkal tiks atvērts. Premjers acīmredzot izteicies par medmāsām, kas dzīvo Kanādā, bet strādā ASV slimnīcās robežas otrā pusē.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu