Jaunā lieta pret Navaļniju tiks izskatīta tiesas izbraukuma sēdēs kolonijā (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Maskavas Ļefortovas tiesa 15.februārī sāks izskatīt lietu pret ieslodzīto Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, kurš tiek apsūdzēts krāpniecībā un necieņas izrādīšanā tiesai. Lietas izskatīšana notiks tiesas izbraukuma sēdēs Pokrovas kolonijā, kur šobrīd atrodas Navaļnijs, ziņo Krievijas aģentūra “Interfax”.

Kā teikts Ļefortovas tiesas paziņojumā, Navaļnijs tiks tiesāts tiesas izbraukuma sēdē. To, ka tiesa notiks kolonijā apstiprināja arī Navaļnija līdzgaitnieks Ivans Ždanovs.

Lieta par krāpniecību pret Navaļniju tika ierosināta 2020.gada beigās. Krievijas Izmeklēšanas komiteja toreiz paziņoja, ka Navaļnijs esot personīgām vajadzībām iztērējis 356 miljonus rubļu, ko viņa dibinātās organizācijas saņēmušas ziedojumos darbības nodrošināšanai.

Savukārt lieta par necieņas izrādīšanu tiesai tika ierosināta 2021.gada maijā pēc tam, kad Navaļnijs tika tiesāts par Otrā pasaules kara veterāna apvainošanu.

Vēlāk krāpšanas un necieņas lietas tika apvienotas vienā.

Kā uzsver Navaļnija advokāte Olga Mihailova, ja Navaļnijs tiks atzīts par vainīgu, viņam var tikt piespriests cietumsods līdz pat desmit gadiem.

Advokāte arī neizslēdz, ka tiesas procesa laikā esošās lietas ietvaros Navaļnijam varētu tikt izvirzītas jaunas apsūdzības.

Pagājušā gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs reāls cietumsods, aizstājot iepriekš piespriesto nosacīto cietumsodu.

Nosacīts cietumsods Navaļnijam tika piespriests apsūdzības par krāpšanu un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanu. Navaļnijs un viņa atbalstītāji uzskata, ka šī lieta tika safabricēta, lai izdarītu spiedienu uz opozīcijas līderi un viņu apklusinātu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu