Ķīnā atrasti 20 jauni Terakotas armijas kareivji (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Terakotas armija
Terakotas armija Foto: Reuters/ScanPix

Arheologi Ķīnā atraduši vairāk nekā 20 Terakotas armijas kareivjus – cilvēka auguma statujas, kuru uzdevums ir aizsargāt Ķīnas pirmo imperatoru.

Tiek uzskatīts, ka Terakotas armija sastāv no 8000 kareivjiem, kas izvietoti trīs bedrēs netālu no imperatora Cjiņa Šihuana mauzoleja. Viņš 221. gadā pirms mūsu ēras apvienoja Ķīnu. Arheologi ir izrakuši aptuveni 2000 šo statuju, kas apglabātas kopā ar dažādiem ieročiem, piemēram, lokiem, šķēpiem un zobeniem. Daudzas no statujām ir ārkārtīgi labi saglabājušās.

Terakotas armija
Terakotas armija Foto: Reuters/ScanPix

Cjiņs Šihuans par Cjiņu dinastijas valdnieku kļuva 247. gadā pirms mūsu ēras. Gadiem ejot, Cjiņu dinastija kļuva aizvien lielāka un varenāka, līdz beidzot 221. gadā pirms mūsu ēras tika sakauti pēdējie Cjiņa ienaidnieki un Cjiņs Šihuans kāpa tronī kā Ķīnas imperators.

Attēlā ar svaigi atraktajiem kareivjiem redzami tikai kājnieki, tomēr ir zināms, ka vismaz viens no jaunatklātajiem kareivjiem ir ģenerālis. Statujas izskatās bojātas, tāpēc drīz tās plānots restaurēt, vēstīts zinātnes izdevumā “Live Science”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu