Krievija atzīst kompāniju "Google" par vainīgu pretmonopola noteikumu pārkāpšanā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Charles Platiau

Krievijas Federālais pretmonopola dienests ceturtdien atzinis ASV kompāniju "Google" par vainīgu antimonopola noteikumu pārkāpšanā un piemērojis tai sodanaudu.

Krievijas Federālais pretmonopola dienests paziņojis, ka "Google" noteikumi, kas saistīti ar kontu izveidi, apturēšanu un bloķēšanu, kā arī ar satura apriti vietnē "YouTube", ir "necaurskatāmi, neobjektīvi un neparedzami".

"Tas noved pie pēkšņas lietotāju kontu bloķēšanas un dzēšanas bez brīdinājuma vai attaisnojuma," ziņapmaiņas vietnē "Telegram" paziņoja Federālais pretmonopola dienests.

Dienests secinājis, ka "šāda rīcība aizskar lietotāju intereses, kā arī ierobežo konkurenci blakus tirgos".

Dienests piesprieda "Google" sodanaudu, par kuras lielumu vēl tiek lemts.

"Google" pārstāvis ziņu aģentūrai "RIA Novosti" paziņoja, ka "Google" gaida lēmuma tekstu, lai varētu to izpētīt.

Decembrī Krievija piemēroja "Google" gandrīz 100 miljonu ASV dolāru lielu sodanaudu, kā arī sodīja kompāniju "Meta" (agrāko "Facebook") ar 27 miljonu ASV dolāru lielu naudassodu.

Krievija pēdējos gados ir izdarījusi spiedienu uz Rietumu sociālo mediju gigantiem, un prezidents Vladimirs Putins ir izteicies, ka šie uzņēmumi kļūst tikpat ietekmīgi kā ievēlētās valdības.

Kremļa kritiķi apsūdz varasiestādes neatkarīgo mediju apklusināšanā, tostarp internetā, kas tiek uzskatīts par pēdējo vārda brīvības bastionu Krievijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu