Video Artis Ābols: Somijas izlase ir viena no pretendentēm uz zeltu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja izlase piektdien plkst. 15.10 pēc Latvijas laika Pekinas olimpisko spēļu turnīrā spēkiem mērosies ar Somijas valstsvienību. Komandas treneris Artis Ābols sarunā ar Jāni Matuli teica, ka somiem ir ļoti labs sastāvs un šī izlase ir viena no sacensību galvenajām favorītēm. 

"Somijai ir ļoti labs sastāvs, un tā ir viena no pretendentēm uz zeltu," pauda Ābols. "Tā ir ļoti organizēta, pragmatiska un var būt ļoti agresīva komanda."

Pirmajā mačā ceturtdien Latvija ar 2:3 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai, bet Somija ar 6:2 saskāva Slovākiju. 

Vienīgajā pārbaudes spēlē pirms turnīra Latvijas izlase pirmdien ar 1:2 piekāpās Dānijas hokejistiem, maču vienas stundas garumā aizvadot treniņa režīmā. Vārtus Latvijai guva Ronalds Ķēniņš, bet pagarinājumā, kas tika spēlēts neatkarīgi no rezultāta pamatlaikā, - Mārtiņš Dzierkals.

2018. gada spēlēm Latvija nekvalificējās, bet Somija ieņēma sesto vietu. Latvija sesto reizi spēlē olimpiskajās spēlēs, augstāko vietu - astoto - ieņemot pirms astoņiem gadiem Sočos.

Latvijas izlase 13. februārī grupas pēdējā spēlē tiksies ar Slovākiju.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Raksts tapis sadarbībā ar BITE

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu