Amatu pamet skandālu māktās Londonas policijas priekšniece

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Londonas policijas priekšniece Kresida Dika ceturtdien pavēstīja par atkāpšanos no amata, šo lēmumu pieņemot pēc vairākiem skandāliem, kas satricinājuši Lielbritānijas galvaspilsētas policiju, arī apsūdzībām rasismā, seksismā un Londonas policista pastrādātas jaunas sievietes slepkavības.

Dika, kas Londonas Metropoles policijas priekšnieces amatā nonāca 2017.gadā, kļūstot par pirmo sievieti šajā postenī, ceturtdien atzina, ka viņai "nav citas izvēles, kā paiet malā", kad Londonas mērs Sadiks Hans bija paziņojis, ka viņš vairs neuzticas Dikas vadībai.

Hans ceturtdien sacīja, ka "viņš nav apmierināts ar komisāres reakciju", pēc tam, kad viņš bija norādījis uz nepieciešamību īstenot plašas pārmaiņas, lai policijā "izskaustu rasismu, seksismu, homofobiju, diskrimināciju un sieviešu pazemošanu".

Dika norādīja, ka izjūt "dziļas skumjas", tomēr ir "skaidrs, ka mēram vairs nav pietiekamas uzticības manai vadībai, lai turpinātu".

Negaidītais lēmums par atkāpšanos pieņemts laikā, kad Dikas vadītajai policijai jāizmeklē apsūdzības, ka premjerministra Borisa Džonsona Dauningstrītas rezidencē notikusi uzdzīve, pārkāpjot mājsēdes noteikumus.

Dika norādīja, ka paliks amatā vēl neilgu laiku, lai "nodrošinātu stabilitāti Metropoles policijā".

Londonas policijas reputāciju satricinājuši vairāki skandāli. Plašu rezonansi izraisīja Sāras Everardas izvarošana un slepkavība 2021.gada martā. Par šī nozieguma pastrādāšanu tika notiesāts policists Veins Kazenss.

Dika par to atgādināja savā paziņojumā, atzīstot, ka "pēdējā laikā daudzas citas šausminošas lietas, kā es zinu, ir iedragājušas uzticību šim fantastiskajam policijas dienestam".

Tomēr policija "ir pievērsusi visu savu uzmanību, lai atjaunotu sabiedrības uzticību", sacīja Dika, piebilstot, ka ir "ļoti optimistiski noskaņota par Metropoles policijas un Londonas nākotni".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu