Foto ⟩ Mūsu hokejisti spēles beigu daļā atzīst Somijas izlases pārākumu (12)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Otro zaudējumu pēc kārtas Pekinas olimpiskajās spēlēs piektdien piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) C apakšgrupas mačā piekāpās vienai no sacensību galvenajām favorītēm Somijas valstsvienībai. Vienīgos vārtus Latvijas labā guva Rodrigo Ābols.

Spēles sākumā neveiksmīgu epizodi pie laukuma apmales piedzīvoja kapteinis Lauris Dārziņš. Pret viņu tika izpildīts spēka paņēmiens, ar ķermeni atsitās pret Somijas izlases soliņa vārtiņiem, kuri tobrīd bija atvērti. Dārziņš sāpēs saviebtu seju devās uz ģērbtuvēm.

Neilgi pēc Latvijas izlases vairākuma 12. minūtē, Rihards Bukarts no vārtu priekšas varēja atklāt mača rezultātu, bet viņam kā nākas neizdevās metiens.

Trešdaļas turpinājumā ripu mazliet vairāk kontrolēja somi, bet bīstami momenti pie Jāņa Kalniņa vārtiem netika izveidoti. Periods kopumā aizritēja divu līdzvērtīgu komandu cīņā.

Otrās trešdaļas vidusdaļā ar pretspēlētāju laukuma centrā saskrējās pieredzējušais Kaspars Daugaviņš, uz brīdi paliekot guļam uz ledus. Uz soliņa viņš nonāca dakteru aprūpē un vēlāk varēja atgriezties laukumā.

Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Reuters/ScanPix

30. minūtē Somijas komanda izveidoja savu labāko momentu spēlē, bet lieliski pozīciju vārtos bija izvēlējis Kalniņš, kurš briesmas novērsa. Neilgi pēc tam ātrā pretuzbrukumā varēja izcelties Daugaviņš, bet viņa raidījumu atsita Hari Sateri. Sešas minūtes vēlāk pēc Tēmu Hartikainena metiena Latviju no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs.

38. minūtē ripa nonāca Latvijas valstsvienības sargātajos vārtos. Pēc spēcīga metiena no zilās līnijas izcēlās Valteri Kemilainens. Ripa ielidoja precīzi vārtu augšējā stūrī, rezultātam kļūstot 1:0 Somijas labā.

Lieliski trešais periods sākās Latvijas komandai - realizēts skaitliskais vairākums. 44. minūtē Renārs Krastenbergs, ieejot sāncenšu zonā, atdeva ripu Rodrigo Ābolam, kurš no kreisā iemetiena apļa to raidīja vārtos starp Sateri kājsargiem, panākot 1:1.

Piecas minūtes un 18 sekundes līdz pamatlaika beigām ripa otro reizi nonāca Kalniņa vārtos. Ripas lidojuma virzienu mainīja Leo Komarovs, kurš atguva vadību (2:1) Somijai. 77 sekundes līdz cīņas beigām ar plaukstas metienu no iemetiena apļa pārspēja arī augumā raženais Marko Antila, kurš trīs sezonas bija Kalniņa komandas biedrs Helsinku "Jokerit" sastāvā. Spēle noslēdzās ar rezultātu 3:1 Somijas labā.

Latvija - Somija 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Metieni: 20 - 38

Soda minūtes: 6 - 4

Laiks vairākumā: 03:55 - 05:17

Vairākumā gūtie vārti: 1 - 0

Vārti: 1:0 Valteri Kemilainens (37:59), 1:1 Rodrigo Ābols (43:01, vair.), 2:1 Leo Komarovs (54:42), 3:1 Marko Antila (58:43).

Latvijas izlases sastāvs pret Somiju:

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (rezervē Ivars Punnenovs)

1. maiņa: Renārs Krastenbergs - Rodrigo Ābols - Ronalds Ķēniņš,

2. maiņa: Kaspars Daugaviņš - Miks Indrašis - Lauris Dārziņš,

3. maiņa: Gints Meija - Oskars Batņa - Nikolajs Jeļisejevs,

4. maiņa: Mārtiņš Dzierkals - Deniss Smirnovs - Rihards Bukarts

Aizsargi: Oskars Cibuļskis - Ralfs Freibergs, Roberts Mamčics - Jānis Jaks, Uvis Balinskis - Kristaps Zīle, Artūrs Kulda - Patriks Ozols.

Ārpus pieteikuma: Kristers Gudļevskis, Nauris Sējējs, Andris Džeriņš, Mārtiņš Karsums.

 

Pirmajā mačā ceturtdien Latvija ar 2:3 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai, bet Somija ar rezultātu 6:2 saskāva Slovākiju.

Citā C grupas spēlē piektdien Zviedrija ar 4:1 (3:0, 0:0, 1:1) apspēlēja Slovākiju. 

Latvija - Somija pēdējo reizi savā starpā tikās 2021. gadā pasaules čempionātā Rīgā, kur ar 3:2 papildlaikā uzvaru izcīnīja somi. 

Vienīgajā pārbaudes spēlē pirms turnīra Latvijas izlase pirmdien ar 1:2 piekāpās Dānijas hokejistiem, maču vienas stundas garumā aizvadot treniņa režīmā.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Turnīrs vīriešu hokejā risināsies līdz pat olimpisko spēļu pēdējai dienai - 20. februārim. Sacensību dalībniecēm jāiztiek bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem.

Latvijas izlasei šī ir atgriešanās olimpiskajā hokeja turnīrā. 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Latvijas valstsvienība nekvalificējās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu