Krievijas aizsardzības ministrs par Londonu: mūsu sadarbības līmenis ir tuvu nullei (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu Foto: MONEY SHARMA / AFP

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu piektdien, tiekoties ar Lielbritānijas kolēģi Benu Vollesu, paziņojis, ka Maskavas un Londonas attiecības nonākušas zemā punktā.

"Diemžēl mūsu sadarbības līmenis ir tuvu nullei un drīz šķērsos nulles meridiānu un kļūs negatīvs, kas nav vēlams," paziņoja Šoigu.

Ministrs pauda cerību, ka sarunas vēl vairāk nesaasinās situāciju attiecībās starp Krieviju un NATO.

Šoigu arī pārmeta Rietumiem, ka tie piebarojot Ukrainu ar ieročiem.

"Tas notiek no visām pusēm, un tas tiek darīts publiski. Tas tiek darīts uzskatāmi. Nav gan līdz galam skaidrs, kāpēc," sacīja Šoigu.

Volless, kuru vizītē pavada Lielbritānijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Tonijs Radakins, tiksies arī ar Krievijas Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.

Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Rietumi cenšas mazināt spriedzi ar diplomātijas palīdzību, un pēdējās nedēļās notikušas daudzas augsta ranga tikšanās starp Krievijas un Rietumu amatpersonām.

Tostarp trešdien Maskavu apmeklēja Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa, kura tikās ar Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu. Diemžēl šīs sarunas izrādījās neauglīgas un beidzās ar abpusējiem pārmetumiem.

Attiecības starp Londonu un Maskavu ir noslīdējušas līdz visu laiku zemākajam līmenim, Krievijai izceļot Apvienoto Karalisti kā īpaši naidīgu no visām Rietumvalstīm.

Abu valstu aizsardzības ministri pēdējo reizi tikās 2013.gadā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu