Kariņš: Atbilde Krievijas agresijai būs spēcīga un vienota (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Valsts kanceleja

Atbildes reakcija Krievijas agresijai būs spēcīga un vienota, šodien, pēc sarunas ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Mikroblogošanas vietnē "tvitter" Kariņš uzsvēra, ka mūsu pienākums ir atbalstīt Ukrainu visos iespējamos veidos.

Jau ziņots, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons Krievijas kolēģim Vladimiram Putinam sestdien telefonsarunā norādījis, ka "patiess dialogs" nav savienojams ar spriedzes eskalāciju.

Abu līderu telefonsaruna, kuras mērķis bija pēdējā brīdī novērst iespējamo Krievijas iebrukumu Ukraina, ilga stundu un 40 minūtes, paziņosi Francijas prezidenta kanceleja.

Gan Makrons, gan Putins "izteikuši apņemšanos turpināt dialogu" par to kā panākt tā dēvēto Minskas vienošanos izpildi, kā arī par "drošības situāciju un stabilitāti Eiropā", pavēstījusi Elizejas pils.

Savukārt, kā paziņojis Kremlis, Putins Makronam apgalvojis, ka apsūdzības Maskavai par uzbrukuma plānošanu Ukrainai esot "provokatīvas spekulācijas", kas varot novest pie konflikta.

Kremļa izplatītajā paziņojumā Rietumiem pārmesta "modernu ieroču" piegāšana Ukrainai un nevēlēšanās piespiest Kijevu pildīt Minskas vienošanās.

"Tiek radīti apstākļi Ukrainas drošības spēku iespējamām agresīvām darbībām Donbasā," piebildis Kremlis.

Šobrīd Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vairāk nekā 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu