Kļūstam bezatbildīgāki? Šoziem par atrašanos uz ledus sodīti vairāk nekā pērn (1)

Rūta Reinsone
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemledus makšķernieki Baltezerā
Zemledus makšķernieki Baltezerā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šī gada pirmajos mēnēšos Rīgā par atrašanos uz ūdenstilpnes ledus paaugstinātas bīstamības periodā sodīti vairāk cilvēku nekā visā pērnajā gadā, portālu TVNET informē Rīgas pašvaldības policijas Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Greidāne.

Pērn, laika periodā no 10. janvāra līdz 30. decembrim, par atrašanos uz ledus lieguma laikā sodītas 32 personas. Šī gada divos mēnešos, laika periodā no 1. janvāra līdz 4.februārim, sodītas jau 33 personas.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāve pauž, ka par atrašanos uz ledus lieguma laikā tiek sodīti gan bērni, kuri uzkāpuši uz ledus un slidinās, gan arī zemledus makšķernieki.

Ir arī dažādi citi gadījumi, kad tiek pārkāpts liegums atrasties uz ledus.

Zemledus makšķernieki Baltezerā
Zemledus makšķernieki Baltezerā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau ziņots, ka šoziem, laika periodā no 2021. gada novembra līdz 2022. gada 3. februārim, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir izglābis divus zemledus makšķerniekus, bet bojā gājis viens bļitkotājs, informē VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Salīdzinot ar pagājušo ziemu, laika periodā no 2020. gada novembra līdz 2021. aprīlim, bojāgājušo zemledus makšķernieku šogad ir mazāk – ziemu iepriekš tie bijuši 11.

Šonedēļ VUGD ziņo, ka Ropažu novadā Lielajā Juglā kopš svētdienas, 13. februāra, glābēji meklē ledū ielūzušu cilvēku. Notikuma vietā tika pārmeklēta teritorija un veikti zemūdens meklēšanas darbi, bet cilvēks netika atrasts, tomēr VUGD ūdenslīdēji notikuma vietā turpina darbu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu