Ārste: ja nav veikta revakcinācija, veidojas maldīga aizsardzības sajūta (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pandēmijas divos gados Latvijā miruši 5029 cilvēku ar diagnozi Covid-19, tomēr skaitlis vēl pats par sevi neko daudz nepasaka par slimības norisi vai riska grupām, kas mainās, mutējot vīrusam, vēsta TV3 Ziņas.

Lūgta "uzzīmēt omikrona pacienta profilu, Stradiņa slimnīcas Plaušu ķirurģijas centra vadītāja Dace Žentiņa stāsta, ka slimnīcās ir mazāk tādu Covid-19 pacientu, kam ir lieli plaušu bojājumi; stacionāros pašlaik galvenokārt seniori, kuri nav vakcinējušies vispār, vai ir vakcinējušies, bet nav saņēmuši trešo poti.

“Neskatoties uz to, ka Janssen skaitās vakcīna arī tikai ar vienu devu, diemžēl klīniskajā praksē redzam, ka viena deva nepasargā no smagas slimības gaitas un arī nāves ne. Neviens cits pacients pēc trīs vakcīnas devām mūsu slimnīcā nav miris," tā Žentiņa.

Uz to arī norāda RSU Bioloģijas katedras vadītāja Juta Kroiča. "Vidējais pacients, kurš šobrīd ir visapdraudētākais, ir tāds, kurš nav vakcinēts vai ar lielu lūgšanos savakcinējies ar “Janssen”, tātad faktiski neaizsargāts, otrs – viņam ir blakus saslimšana (nereti cukura diabēts), un, trešais, viņam ir liekais svars," skaidro Kroiča.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu