Foto ⟩ Galerijā "Māksla XO" jauna Ivara Heinrihsona izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivars Heinrihsons
Ivars Heinrihsons Foto: Valters Pelns

Galerijā "Māksla XO" atklāta pazīstamā gleznotāja Ivara Heinrihsona izstāde "Ideālā pasaule", informē galerijā. Aplūko izstādes foto! 

""Ideālās pasaules" radīšana izriet no manas iekšējas nepieciešamības izrauties no ikdienas realitātes un uzrunāt sajūtās līdzīgos, kā motīvu izmantojot cilvēka plastiskās izteiksmes un klasiskā baleta gaisotnes pretmetus. Šodienas izjūtu līmenī sabiedrībā jaušamas ilgas pēc "ideālās pasaules", kur valda gaisma, kustība un apgarots skaistums, kur glābties no pelēkās ikdienas, anti-izpausmēm un sērgām. Klasiskuma "normatīvais" stils un motīvu skaidrība, tiekšanās pēc estētiskas pilnības stāv pāri materiālām un eksistenciālām problēmām, kas aizņem mūsu prātus, iedvesmojot mūs nezināmai, ideālai nākotnei..." tā par ekspozīcijā aplūkojamajiem darbiem saka Heinrihsons.

Foto: Galerijā "Māksla XO" skatāma Ivara Heinrihsona izstāde "Ideālā pasaule"

Heinrihsons ir šī laika viena no spilgtākajām personībām Latvijas glezniecībā - "spožs neoekspresionists un izkoptas ahromātiskās paletes meistars, nospriegots domātājs un romantisks garā vienlaicīgi. Viņa otas kaligrāfiskais žests, līniju mudžekļi un šautras manifestējas tēlainā formā. Gleznojums top par pārdzīvojumu un vienlaicīgi par izpratni. Pieturoties pie stingras tēlu sistēmas, Ivars Heinrihsons savus darbus balsta uz pretmetiem - baltais un melnais, gaišais un tumšais, miers un kustība kā ieelpa un izelpa - viss ir pulsējošs un savstarpēji nomaina viens otru, savstarpēji pievelkas, savijas un atgrūžas," raksta mākslas vēsturniece Ilze Žeivate.

Izstāde galerijā "Māksla XO" būs aplūkojama no 17. februāra līdz 12. martam.

Ivara Heinrihsona glezna
Ivara Heinrihsona glezna Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu