TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma piektajā sērijā studijā viesojas ilggadējais Latvijas izlases aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Latvijas vīru hokeja izlase otrdien Pekinas olimpisko spēļu astotdaļfināla mačā ar 2:3 piekāpās Dānijai. Latviešiem tas bija ceturtais zaudējums četrās spēlēs Pekinas ledus laukumos, tāpēc tagad nokārtu galvu nāksies atgriezties mājās.

Uzreiz pēc olimpisko spēļu pēdējās cīņas par aiziešanu no valstsvienības paziņoja līdzšinējais kapteinis Lauris Dārziņš, kā arī kādreizējais kapteinis Kaspars Daugaviņš. Studijas viesis K. Rēdlihs uzsvēra, ka abiem jau vairāk nekā desmit gadus bijusi liela loma izlases veiksmēs un neveiksmēs, tāpēc jāpateicas par ieguldījumu komandas attīstībā un rezultātos.

"Protams, ka mums visiem, kaut kas pietrūkst. Latviešu skaistums [hokejā] jau no seniem laikiem ir mūsu individualitāte. Protams, jābūt cīņassparam un pašatdevei, kas bija šajā turnīrā un arī pēdējos gados kopumā. Mēs mākam piemānīt to pretinieku, lai kāds viņš arī būtu," izteicās K. Rēdlihs.

Sarunas laikā brāļi Rēdlihi pārrunā iespēju Dārziņam un Daugaviņam tomēr atgriezties izlasē, Krišjānis stāsta par labāko un dumjāko padomu, ko viņam karjeras laikā devuši cilvēki no malas.

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 5. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp