Pavļuts neizslēdz, ka rudenī Latviju varētu skart jauns Covid-19 vilnis (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Būtu jārēķinās, ka rudenī varētu atkal sākties jauns Covid-19 uzliesmojuma vilnis, runājot par aizvadītajā nedēļā gūtajām atziņām Eiropas Savienības līmeņa veselības ministru sanāksmē, sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Neviens ar drošu pārliecību nevar šobrīd pateikt, kā tieši attīstīsies notikumi. Mums ir jārēķinās, ka rudenī var sekot vēl viens pandēmijas vilnis. Kāds, kāda tipa paveids vai uz kāda paveida bāzes - šobrīd ir neiespējami noteikt," atklāja politiķis.

Tādēļ, ministra ieskatā, būtu jāizmanto turpmākie mēneši, lai gatavotos nākotnei un lai spētu reaģēt uz dažādiem scenārijiem. "Ja nepieciešams, balstvakcinēt vēlreiz mūsu gados vecākos iedzīvotājus un tamlīdzīgi," par nākotnes plāniem piebilda Pavļuts.

Jau ziņots, ka pēc ārkārtējās situācijas beigām jeb no 1.marta tiks atceltas prasības ievērot pašizolāciju pēc ieceļošanas Latvijā, paredz otrdien valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu