ĀM: Latvija sagaida, ka Krievija nepieņems lēmumu par Doņeckas un Luhanskas "neatkarības" atzīšanu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Valsts domes otrdien pieņemtais aicinājums Krievijas Valsts prezidentam atzīt pašpasludinātās “Luganskas tautas republiku” un “Doņeckas tautas republiku” padziļina šā brīža spriedzi reģionā un apgrūtina situācijas risinājumu, paziņojumā norāda Latvijas Republikas Ārlietu ministrija (ĀM).

"Latvija sagaida, ka Krievija šādu lēmumu nepieņems, apzinoties, ka šāds solis būtu klajā pretrunā ar Minskas vienošanos nosacījumiem un sagrautu Normandijas sarunu procesu," teikts ĀM paziņojumā. "Starptautiskā sabiedrība nevarēs nereaģēt uz šādu potenciālu attīstību, un Latvija kopā ar citiem sabiedrotajiem aicinās nopietni pastiprināt sankcijas pret Krieviju."

Kā vēlreiz atgādina ĀM - Latvija ir solidāra ar Ukrainu. "Latvija turpina un turpinās stingri iestāties par Ukrainas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo nedalāmību tās starptautiski atzītajās robežās," teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Krievijas Valsts dome otrdien apstiprinājusi deklarāciju ar aicinājumu prezidentam Vladimiram Putinam atzīt Maskavas atbalstīto kaujinieku bandu pašpasludinātās republikas Ukrainas austrumos. Par komunistu iesniegto dokumentu balsoja 351 deputāts, 16 balsoja pret, bet viens atturējās.

2014.gadā pēc Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācijas un tai sekojošās aneksijas Krievija iebruka arī Ukrainas kontinentālajā daļā, okupējot plašas teritorijas Donbasā.

Okupētās teritorijas joprojām kontrolē Krievijas apbruņotās un finansētās kaujinieku bandas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu