"Netflix" rādīs filmu par Latvijas bēdīgi slaveno vegāni Sarmu Melngailis (18)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Svaigēšanas restorānā "Pure Food and Wine" īpašniece Sarma Melngaile piedalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotajās mediju brokastīs restorānā "Raw Garden", kurās informē par svaigēšanu un dabīgās pārtikas attīstības tendencēm ASV pārtikas industrijā.
Svaigēšanas restorānā "Pure Food and Wine" īpašniece Sarma Melngaile piedalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotajās mediju brokastīs restorānā "Raw Garden", kurās informē par svaigēšanu un dabīgās pārtikas attīstības tendencēm ASV pārtikas industrijā. Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Martā straumēšanas vietnē "Netflix" nonāks dokumentālā filma par Amerikas latvieti Sarmu Melngailis, kura bija slavenību iecienītā Ņujorkas vegānu restorāna "Pure Food un Wine" īpašniece, bet tika notiesāta par nodokļu nemaksāšanu un kompānijas līdzekļu izšķērdēšanu.

"Stāsts par Sarmu Melngailis, kura no vegānu virtuves karalienes kļuva par tabloīdu  “Vegānu bēguļotāju”, kad viņa iemīlējās vīrietī, kurš solīja īstenot visus viņas sapņus," teikts seriāla aprakstā.

Sarma Melngailis un viņas vīrs Entonijs Strangis, ar kuru viņa nu ir šķīrusies, bija iztērējuši uzņēmuma naudu - aptuveni divus miljonus dolāru (1,76 miljonus eiro) - azartspēlēs, pērkot luksusa preces un ceļojot.

Sieviete sava restorāna 98 darbiniekiem neizmaksāja algu aptuveni piecus mēnešus. Tajā pašā laikā Melngailis pārskaitījusi aptuveni 1,6 miljonus dolāru (1,4 miljonus eiro) no uzņēmuma naudas uz savu personīgo bankas kontu. Lielāko daļu no šīs naudas viņas vīrs notērēja azartspēlēs.

Melngailis kopā ar vīru pazuda 2015. gada vasarā, bet policijai bēguļojošo pāri izdevās notvert 2016. gadā, kad viņi Tenesī štatā pasūtījuši siera picu.

Noskaties seriāla kacekli!

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu