LM ierēdnes ģimene pārsūdzējusi apelācijas instances lēmumu lietā par vakcinēšanos (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Labklājības ministrijas (LM) ierēdne Sandra Rucka, viņas vīrs Gunārs Rucks un meita Kristīne Rucka ir pārsūdzējuši Administratīvās apgabaltiesas spriedumu vakcinācijas lietā, kurā tika noraidīts ģimenes lūgums par pagaidu aizsardzības piemērošanu.

Administratīvajā apgabaltiesā 9.februārī bija paredzēts skatīt lietā iesniegto pieteicēju apelācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas pērnā gada 13.novembra spriedumu, proti, tika plānota lietas izskatīšana pēc būtības.

Lieta noņemta no izskatīšanas. Lietu pēc būtības turpinās skatīt pēc Augstākās tiesas lietas izskatīšanas vai arī gadījumā, ja kasācijas sūdzība tiks noraidīta.

Jau vēstīts, ka tiesa janvāra beigās vērtēja, vai ļaut pieteicējiem turpināt darbu līdz pamatlietas izskatīšanai.

Iepriekš Administratīvā rajona tiesa atzina, ka vakcinācijas pienākums, paredzot sekas neizpildes gadījumā, ierobežo privātpersonu tiesības uz privāto dzīvi un tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darbavietu atbilstoši savām spējām un kvalifikācijai.

Rucku ģimene spriedumu pārsūdzēja.

Jau vēstīts, ka šī ir pirmā skatītā lieta par valdības ārkārtējās situācijas rīkojumā iekļauto pienākumu vakcinēties pret Covid-19.

Šī pati tiesa lēma noraidīt arī vairāku tiesnešu pieteikumu, kuri lūdza tiesu izvērtēt valdības noteikto pienākumu vairāku sfēru darbiniekiem obligāti vakcinēties pret Covid-19. Arī viņi spriedumu ir pārsūdzējuši.

Kopumā Administratīvā rajona tiesa ir saņēmusi ap 200 šāda veida pieteikumus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu