Atklātā konkursā aicināti pieteikties pretendenti Leļļu teātra valdes locekļa amatam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dace Vītola ("Kiosks")
Dace Vītola ("Kiosks") Foto: publicitātes

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi atklātu konkursu uz VSIA "Latvijas Leļļu teātris" otra valdes locekļa amatu, solot algu 3637 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas, informē KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa skaidroja, ka lēmumu uz laiku izveidot otra Latvijas Leļļu teātra valdes locekļa amatu KM pieņēmusi, pamatojoties uz teātra valdes locekļa Viļņa Beķera iesniegumu, kurā izteikta vēlēšanās pēc šī pilnvaru termiņa noslēgšanās novembrī darba gaitas neturpināt. Pārejas periodā, Latvijas Leļļu teātra vadībā strādājot diviem valdes locekļiem, būs iespējams nodrošināt sākto darbu konsekvenci un pēctecību.

Pretendentiem uz Latvijas Leļļu teātra valdes locekļa amatu izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, izņemot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību.

Tāpat pretendentam jābūt vismaz divu gadu darba pieredzei vadošā amatā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo desmit gadu laikā. Tāpat nepieciešamas teicamas valsts valodas un labas vismaz divu svešvalodu zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozari, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tai skaitā finanšu vadību, prasme prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli. Tāpat šajā konkursā kā būtiskas tiks vērtētas komandas vadīšanas, stratēģiskā redzējuma, orientācijas uz rezultātu sasniegšanu, lēmumu pieņemšanas un atbildības kompetences.

Piesakoties konkursā, pretendentiem jāiesniedz pieteikuma anketa, parakstīts dzīves gājuma apraksts, kuru vēlams sagatavot atbilstoši "Europass" CV standarta formai. Tāpat jāiesniedz izglītību apliecinoša dokumenta kopija. Ja izglītības dokuments vai grāds iegūts ārvalstīs, jāpievieno Akadēmiskās informācijas centra izziņu par to, kādam Latvijā piešķirtam izglītības dokumentam vai grādam atbilst ārvalstīs iegūtais izglītības dokuments vai grāds. Būs arī jāiesniedz izstrādāts Latvijas Leļļu teātra turpmākās darbības attīstības piedāvājums, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Konkursa pretendenti pieteikumus var iesniegt kādā no trīs veidiem. Pirmkārt, nosūtot pa pastu, ievietotu slēgtā aploksnē, uz KM, K.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, vai ievietojot pie ieejas izveidotajā korespondencei paredzētajā kastē. Ja dokumenti tiek nosūtīti pa pastu, pasta zīmogam jābūt datētam ar 16.martu.

Otrkārt, pieteikumu var iesniegt elektroniska dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisku parakstu un satur laika zīmogu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu, nosūtot uz e-pasta adresi "vakances@km.gov.lv".

Treškārt, izmantojot Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā - "latvija.lv" - pieejamo e-pakalpojumu "Iesniegums iestādei" ar norādi "Pieteikums konkursam uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Leļļu teātris" valdes locekļa amatu.

Iesniegtos pieteikumus Latvijas Leļļu teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu