Muižniece: skaidrība par Covid-19 sertifikāta prasību darbam izglītībā varētu būt divu nedēļu laikā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Skaidrība par Covid-19 sertifikātu prasību no 1. aprīļa izglītības jomā strādājošajiem varētu būt tuvāko divu nedēļu laikā, jo tad jautājums tiks izskatīts ekspertu līmenī, tā, atsaucoties uz izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces pausto, trešdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

“Šīs diskusijas pamatā notiek arī ekspertu līmenī. Sagaidāms, ka (..) jautājumu par šo prasību pēc vakcinācijas sertifikāta varētu izskatīt divu nedēļu laikā, lai cilvēkiem martā ir skaidrs, kas notiks aprīlī," tā sacīja Muižniece (JKP).

Ministre arī uzskata, ka skolu direktoriem būtu jābūt tiesībām lemt, vai saukt atpakaļ darbā tos cilvēkus, kuriem iepriekš nebija Covid-19 sertifikāta, ja būs politiska vienošanās, ka izglītības iestādēs var strādāt bez sertifikāta.

LTV, atsaucoties uz IZM 13. februāra datiem, ziņo, ka patlaban ir vairāk nekā 2500 izglītības iestāžu darbinieku bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Jau vēstīts, ka arī pēc valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām - 1.marta - atsevišķu pakalpojumu saņemšanai būs nepieciešams Covid-19 sertifikāts, paredz otrdien, 15. februārī, valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu