Viņam teica - ar kliegšanu un sāpēm varot izdzīt sātanu: Inga Tropa-Fišere atklāti par dēla šausminošo pieredzi "Mīlestības mājā" (14)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pēc tam, kad LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" vēstīja par Rīgas privātajā pirmsskolas izglītības iestādē "Mīlestības māja" lietotajām disciplinēšanas metodēm, kur bērniem ne tikai sietas rokas un kājas, bet tie izvietoti miera mājiņās, kā arī likts mazgāt mēli ar ziepjūdeni, savā pieredzē dalījusies arī aktrise un režisore Inga Tropa-Fišere.

Žurnālam "Privātā Dzīve" Tropa-Fišere atklāj, ka pirms pieciem gadiem izvēlējās "Mīlestības māju" kā vispiemērotāko izglītības iestādi savam dēlam otrklasniekam.

Lai arī pirmais mācību gads esot pagājis brīnišķīgi un dēls uz skolu devies ar prieku, Tropu-Fišeri bažīgu darīja kristīgās stundas – grēka un vainas apziņa bērnos tika sēta par daudz.

"Dēls mājās runāja par to, ka viņā un citos bērnos ir pūķis, kas jāizdzen. Stāstīja, ka spēlē spēli, kur tiek izdzīts pūķis. Arī skolas vadība informēja vecākus par šādiem uzvedumiem. Tas nešķita nekas bīstams, jo teatralizēti uzvedumi veic terapeitiskas funkcijas. Tomēr Ziemassvētku un Lieldienu pasākumos kļuva neomulīgi, jo starp sirsnīgiem bērnu priekšnesumiem sāka parādīties tādi, kur bērni izspēlēja grēciniekus, lūdzot, lai Dievs viņus glābj," izdevumam atklāj Tropa-Fišere.

Aktrise arī pamanījusi, ka mainās dēla uzvedība: "Biežāk aizsvilās dusmās, teica, ka viņu vajag ieslēgt miera istabā, ka vajag telpu, kuru var demolēt."

Kad Inga mēģinājusi runāt par to ar skolas vadību, saņēmusi atbildi, ka dēls esot problemātisks, jo neklausa.

"Punktu tam pielikām, kad dēls pateica, ka direktore viņam uz galvas uzlējusi ķīmisko līdzekli tualetes podu tīrīšanai un likusi turpināt tīrīt skolas podus. Iemesls – neklausīja skolotāju.

Tad arī dēls sāka stāstīt, ka "Mīlestības māja" jau kādu laiku pārvērtusies par Šausmu māju."

Inga apstiprina sižetā izskanējušo informāciju, ka "Mīlestības mājā" bērnus pārmāca, sasienot viņiem rokas un kājas, ieslēdzot miera istabās. Tāpat bijusi "sāpīgā vingrošana", kuras laikā bērniem ar taisnām kājām bijis jāapsēžas uz zemes. "Tad direktore vai viņas vīrs ar visu spēku esot strauji uzgūlušies uz muguras, nodarot bērnam sāpes. Dēls stāstīja, ka viņam tā bijis pāris reižu, esot kliedzis no sāpēm un gandrīz noģībis. Viņam teikuši, ka tas ir labi, jo ar kliegšanu un sāpēm izdzenot no bērna sātanu," notikušo atminas Tropa-Fišere.

Aktrise ir informējusi atbildīgo institūciju un cer, ka tiks ierosināta krimināllieta.

Jau vēstīts, ka "Mīlestības māja" pirmsskolā īstenojot alternatīvu, Latvijas speciālistu radītu bērnu apmācības un audzināšanas metodi "Mīlestības pedagoģija". Metodes mērķis esot "nodrošināt katram bērnam tādu vidi, kurā viņš spētu augt un attīstīties saskaņā ar savu patieso iekšējo būtību, izprast un runāt par savu jūtu pasauli, atklāt un ikdienā attīstīt savus unikālos talantus un radošumu".

"Mīlestības pedagoģijas" autore ir skolas saimniece Ina Grasmane, pēc izglītības psiholoģe.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu