Brāļi Reišuļi, Ozoliņš un Freibergs sāks jauno Eiropas čempionāta sezonu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Alberts Reišulis
Kārlis Alberts Reišulis Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Lielbritānijā “Matterley Basin” trasē, kurā sezonas 1.posma ieskaites pirmos punktus dalīs prestižās MXGP klases vadošie braucēji, vienlaikus startēs arī Eiropas čempionāts MX125 klasē, kurā pie starta barjeras stāsies Latvijas vadošie šīs klases braucēji brāļi Kārlis Alberts un Jānis Mārtiņš Reišuļi, kā arī Markuss Ozoliņš un Uldis Freibergs.

Par to TVNET informēja Latvijas Motosporta federācijas pārstāvis Jānis Eisaks.

Kārlis Alberts Reišulis (SK "Elkšņi) pagājušajā gadā, lai arī Eiropas čempionāta 1.posmā krita un guva savainojumu, aizvadīja ļoti veiksmīgu čempionāta noslēgumu, sezonas kopvērtējumā izcīnot 7. vietu. K. Reišuļa iepriekšējās sezonas sniegums liek domāt, ka viņš šosezon MX125 klasē varētu būt viens no līderiem. Sportists turpinās pārstāvēt "MJC Yamaha" rūpnīcas komandu, turklāt viens no konkurentiem trasē būs paša brālis Jānis Mārtiņš Reišulis (KTM Motofavorīts), kuram šī būs pirmā pilnā sezona 125 cc klasē. Iepriekšējo gadu Jānis Mārtiņš brauca MX85 klasē un tikai sezonas izskaņā trīs sacensībās brauca 125 cc klasē.

“Sagatavošanās sezonai mums sākās jau 21. janvārī, aizbraucot uz Spāniju. Kārlis bija tieši pēc traumas, jo decembrī viņš iedzīvojās atslēgas kaula lūzumā un bija nepieciešama operācija. Ja Kārlis pamazām atgūstas un vēl labāko sniegumu nerāda, tad Jānis šobrīd ir ļoti labā formā. Jebkurā gadījumā abi gatavi cīnīties,” apgalvo brāļu Reišuļu tēvs Kaspars Reišulis, kurš kopā ar dēliem kopš 11. februāra atrodas Nīderlandē.

Kārļa Reišuļa uzdevums šobrīd ir pilnībā sadziedēt traumu un tad jācīnās par Eiropas čempionāta goda pjedestālu, taču Jānim Reišulim, kā saka viņa tēvs, nekas nav jāpierāda, viņa galvenais uzstādījums ir uzkrāt pieredzi, taču, zinot Reišuli jaunāko, viņš var pamatīgi sašūpot MX125 klasi.

“Kārļa treneris apgalvo, ka puikam vajadzētu nobraukt vismaz divas sacensības, lai viņš būtu tādā kondīcijā kā iepriekšējā sezonā, jo pašreiz Jānis ir ātrāks par Kārli vai brauc vienādi. Spānijā bija treniņbraucieni, Katalonijas kauss, tur Kārlis ar Jāni savā starpā kapājās par pirmo un otro vietu līdz pat finišam. Lielais uz pieredzi varēja piesegties un uzvarēt, bet tā mazais bija ātrāks,” atklāja K.Reišulis.

Plecu pie pleca ar brāļiem Reišuļiem šajā Eiropas čempionātā brauks leģendārā Laura Freiberga dēls Uldis Freibergs (F.F.F. motoklubs), kas pērn Latvijas čempionātā izcīnīja 2.vietu, kā arī no 85 cc klases pārnākušais Markuss Ozoliņš (K.Serģa motoklubs).

“Nekādas lielās ekspektācijas ne par gaidāmo posmu, ne par sezonu mums pagaidām nav. Esam atbraukuši šeit, lai redzētu, kādā līmenī esam. Labi, ka pirmais posms ir tik ātri un nākamais pēc samērā ilgas pauzes, kuras laikā daudzas lietas varēsim pamainīt uz nākošo posmu,” skaidroja Ozoliņa treneris Dāvis Ivanovs, kurš atklāja, ka lielākā daļa sagatavošanās posma atradās Latvijā un divas nedēļas pavadīja treniņnometnē Spānijā.

Par Latvijas sportistu rezultātiem šajā Eiropas čempionāta posmā varēsiet uzzināt Latvijas Motosporta federācijas oficiālajā mājas lapā lamsf.lv vai arī Facebook lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu