Piektdienas rītā apgrūtināta braukšana uz ceļiem visā Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Piektdienas rītā sniegs visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, tā informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 119 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Vidzemes šosejas (A2) no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un no Smiltenes pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas (A3) no Murjāņiem līdz Strenčiem, Rīgas apvedceļa (A5) no Salaspils līdz Babītei un Daugavpils šosejas(A6) no Saulkalnes līdz Nīcgalei. Ar papildi laiku braukšanai jārēķinās arī uz Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Dimzukalnam, Jelgavas šosejas (A8), Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Blīdenes līdz Skrundai.

Grūtāk izbraucama piektdienas rītā ir arī Ventspils šoseja (A10) no Rīgas līdz Kūdrai un no Usmas līdz Ventspilij, Rēzeknes šoseja (A12), šoseja Grebņeva-Medumi (A13) no Spoģiem līdz Grebņevai, Rēzeknes apvedceļš (A15) un Kokneses šoseja (P80).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

LVC uzsver, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu