KOK prezidents: Par Vaļijevu varu teikt tikai vienu (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) prezidents Staņislavs Pozdņakovs izteicies par daiļslidotāju Kamilu Vaļijevu, kura tika uzskatīta par galveno favorīti Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās sievietēm. Viņš gan distancējies no jaunās sportistes dopinga skandāla.

KOK daiļslidotājas Anna Ščerbakova un Aleksandra Trusova ceturtdien olimpisko spēļu sacensībās sievietēm izcīnīja attiecīgi pirmo un otro vietu, kamēr Vaļijeva ieņēma vien ceturto pozīciju.

15 gadus vecā Vaļijeva, kura ierauta dopinga skandālā, pēc Pekinas olimpisko spēļu īsās programmas bija līdere, taču vairāki kritieni izvēles programmā lika viņai noslīdēt uz ceturto vietu un palikt bez medaļas. 

Lai arī Vaļijevai decembrī bijušas pozitīvas dopinga analīzes, Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) viņai atļāva turpināt dalību olimpiskajās spēlēs.

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) gan nesen izplatīja paziņojumu par CAS lēmumu, uzskatot, ka šajā jautājumā ir pārkāpts WADA kodekss. 

Tikmēr Pozdņakovs nav uzskatījis par vajadzīgu komentēt Vaļijevas dopinga lietu. 

"Aizvien ir tādas emocijas, ka ir grūti izteikties. Ščerbakova ir īsta čempione, kura mums parādīja visu savu skaistumu un grāciju. Trusova ir liels malacis, viņa aizvadīja nereālas sacensības izvēles programmā. Mēs tevi ļoti mīlam," savā "Instagram" kontā raksta Pozdņakovs. 

"Runājot par Kamilu, kā divu sportistu tēvs, es varu teikt tikai vienu: nabaga meitene! Aplausi visām trim meitenēm par viņu talantu un iekšējo spēku," pauž Pozdņakovs.

Pati Vaļijeva pēc sacensībām ar medijiem atteicās runāt, bet kritiku uzreiz pēc slidojuma viņai veltīja treneri. 

Foto: Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās sievietēm

Pati Vaļijeva skaidrojusi, ka WADA aizliegtā viela viņas ķermenī nonākusi, kad viņa netīšām padzērusies no tās pašas glāzes, kurā bijuši vectēva sirds medikamenti.

Trimetazidīns ir vielmaiņas līdzeklis, kas paredzēts stenokardijas un reiboņu ārstēšanai. WADA to iekļāvusi aizliegto līdzekļu sarakstā, jo tas var palielināt asinsrites efektivitāti un vairot izturību.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu