Kurš gan nevēlētos atveidot elitāru snobu? Aktrise Baranski par lomu "Zelta laikmetā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
ristīne Baranski (Christine Baranski) Agneses van Reinas lomā
ristīne Baranski (Christine Baranski) Agneses van Reinas lomā Foto: HBO

15 reizes Amerikas galvenajai TV satura balvai "Emmy" nominētā aktrise Kristīne Baranski (Christine Baranski), kas pašlaik redzama seriālā "Zelta laikmets" (The Gilded Age), atklājusi, ka piepildījusi senu sapni, atveidojot bagātu, snobisku augstākās šķiras dāmu scenārista lorda Džuliana Felova (Julian Fellowes) radītajā drāmā. 

69 gadus vecā amerikāņu aktrise, kas "LMT Viedtelevīzijā" skatāmā seriālā atveido augstākās šķiras dāmu Agnesi van Reinu, atklājusi, ka patiesībā nekad nav filmējusies līdzīgā vēsturiskā projektā ar "korsetēm, parūkām, akcentu un tamlīdzīgām lietām". Aktrise pirms tam bija pazīstama ar lomu seriālā "The Good Wife", ir bijusi Ņujorkas teātra aktrise daudzus gadus, taču pieredze seriālā "Zelta laikmets" ir viņas karjerā kas jauns un nebijis. 

Atgādinām, ka ASV izklaides milža HBO un "Universal Studio Group" kopīgi radītais vēsturiskais seriāls - drāma "Zelta laikmets" vēsta par notikumiem 19. gadsimta beigu Amerikas Savienotajās Valstīs, precīzāk, 1882. gadā.

Jau pēc pirmās sērijas sajūsminātie amerikāņu skatītāji un kritiķi bijuši vienisprātis – šis seriāls ir absolūti līdzvērtīgs britu drāmai "Dauntonas abatija"… vai pat labāks par to.

Kad Baranski uzrunājis "Dauntonas abatija" radītājs Džulians Felovs, viņa nekavējoties piekrita. 

"Es domāju, kurš gan nevēlētos atveidot elitāru snobu, ko radījis Felovs,"

saka aktrise. "Viņam tas padodas ļoti labi."

"Zelta laikmets" - Sintija Niksone un Kristīne Baranski
"Zelta laikmets" - Sintija Niksone un Kristīne Baranski Foto: HBO

Par Amerikas "zelta laikmetu" dēvēto periodu 19. gadsimta beigās raksturo prātam neaptveramas ekonomiskās pārmaiņas, konflikti starp vecajiem ieradumiem un jaunajiem izaicinājumiem, kā arī vienā mirklī nopelnītas un bieži vien - arī uzreiz zaudētas milzīgas bagātības. Seriāla "Zelta laikmets" darbība noris uz šo juku fona, kad 1882. gadā jaunā, bez iztikas līdzekļiem palikusī Mariana Brūka pārceļas no Pensilvānijas lauku reģiona uz Ņujorku, lai dzīvotu kopā ar savām vecajām tantēm Agnesu van Reinu (Baranski) un Adu Brūku. Ātri vien Marianai nākas meklēt savu ceļu, kā izdzīvot vērtību sadursmēs starp veco naudu un jaunizceptiem bagātniekiem, morāles jautājumiem un sabiedrībā pastāvošajiem noteikumiem. Seriāls žilbina ne tikai ar iespaidīgiem aizgājušo laiku skatiem un interjeriem, bet arī izcilu aktrišu ansambli – starp galveno tēlu atveidotājām ir gan "Seksa un lielpilsētas" zvaigzne Sintija Niksone Adas Brūkas lomā, gan, protams, Kristīne Baranski. Savukārt Marianas Brūkas lomā iespēja uzmirdzēt dota Holivudas granddāmas Merilas Strīpas meitai Luīzai Džeikobsonei (Louisa Jacobson), kurai šī ir debija televīzijā.

""Zelta laikmets" ir labi uzrakstīts un labi nospēlēts. Baranski spoži ievieš šerpus jociņus, Niksone nāk ar iecietības garu un Džeikobsone un Bentons ir tik šarmanti dzīves ceļa un mīlestības meklējumos," par seriālu raksta amerikāņu portāls "Glamour", norādot, ka dažādu sociālo grupu atveidojums pienes seriālam to dzirksti, kas trūkusi britu "abatijai".

Foto: "Emmy" nominētā aktrise Kristīne Baranski (Christine Baranski).

"Esmu pārliecināta, ka nebija tāda aktiera, kas neizjustu baltu skaudību par tiem, kas filmējās "Dauntonas abatijā", par iespēju nēsāt šos tērpus, sēdēt pie gara pusdienu galda ar kristāla un porcelāna traukiem,"

stāsta Baranski. "Tas bija kā nokļūt sapņu pasaulē. Arī skatītājiem tā bija iespēja pasapņot, nokļūt citā realitātē. Tāpēc es ceru, ka amerikāņu skatītājs novērtēs jauno seriālu un labprāt ceļos ar mums uz šo zelta laikmetu ASV vēsturē."

Seriāla "Zelta laikmets" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu