Hamiltons gatavs cīņai par astoto F-1 čempiona titulu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sers Luiss Hamiltons
Sers Luiss Hamiltons Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) pilots Lūiss Hamiltons noliedzis, ka pēc iepriekšējās sezonas sensacionālā noslēguma gatavojies beigt karjeru un vairs necīnīties par astoto čempiona titulu.

37 gadus vecais britu sportists, piektdien prezentējot "Mercedes" komandas mašīnu jaunajai sezonai, publiski runāja pirmo reizi kopš 12.decembra, kad pretrunīgi vērtētajās sacīkstēs Abū Dabī "Grand Prix" par F-1 čempionu kļuva "Red Bull" pilots Makss Verstapens.

"Es nekad neesmu teicis, ka beigšu," pauda septiņkārtējais pasaules čempions.

"Man patīk tas, ko daru, un tā ir liela privilēģija strādāt ar šo cilvēku grupu un justies, ka esi daļa no ģimenes. Ar to neko nevar salīdzināt," viņš uzteica "Mercedes".

Komentējot Abū Dabī sacīkšu iznākumu, Hamiltons atzina, ka "tas man bija grūts laiks, un man vajadzēja atkāpties un koncentrēties uz tagadni". Viņš sacīja, ka sacīkstēs notika manipulācijas.

"Beigās nonācu punktā, kad nolēmu atkal doties uzbrukumā jaunā sezonā un strādāt kopā ar Toto un Džordžu," sacīja Hamiltons, kuram līdzās bija komandas biedrs Džordžs Rasels un komandas vadītājs Toto Volfs.

Volfs atzina, ka viņam nebija bažu, ka Hamiltons aizies no F-1.

"Mēs visi bijām vīlušies, jo hronometrs nekad nemelo, un Lūiss acīmredzami bija labākais trasē Abū Dabī, dominēja sacīkstēs un tad viena persona pretēji visiem noteikumiem to atņēma, tādēļ to bija grūti aptvert," stāstīja "Mercedes" komandas boss.

Ceturtdien no amata tika atbrīvots F-1 sacīkšu direktors Maikls Masi. Viņa vietā stāsies Eduardo Freitass vai Nilss Vitihs. Masi tiks piedāvāts cits amats Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA).

Masi plaši tika kritizēts par notikumiem pagājušās sezonas pēdējā posmā.

Pirms sezonas pēdējā, 22. posma viņam un "Mercedes" pilotam Hamiltonam bija vienāds punktu skaits. Hamiltons startā apsteidza sāncensi un noturējās priekšā viņam līdz pat pēdējam aplim, kurā Verstapens viņam pasteidzās garām. Verstapens no Hamiltona pirms tam atpalika vairāk nekā desmit sekundes, taču pēdējos apļos trasē izbraukusī drošības mašīna deva Nīderlandes pilotam iespēju pietuvoties.

Pēc sacensībām "Mercedes" apstrīdēja sacensību rezultātus, iesniedzot divus protestus. "Mercedes" komanda uzskatīja, ka Verstapens apdzinis Hamiltonu laikā, kad pēdējos apļos trasē bija drošības mašīna. Tāpat "Mercedes" komandas ieskatā pieciem atpalicējiem, kas drošības mašīnas laikā atradās starp abiem pilotiem, nebija ļauts doties garām drošības mašīnai un ieņemt vietas brauciena beigās.

Tomēr FIA tiesneši abus protestus noraidīja, tādējādi nemainot sacensību rezultātus, kas nozīmēja, ka Verstapens vismaz svētdien saglabāja savu titulu.

24 gadus vecais Verstapens ir pirmais Nīderlandes pilots, kurš kļuvis par F-1 čempions un ceturtais visu laiku jaunākais titula ieguvējs. Tāpat viņš ir pirmais "Red Bull" kopš 2013.gada, kuram izdevies kļūt par čempionu.

Hamiltonam neizdevās kļūt par vēsturē visu laiku titulētāko pilotu. Viņam un vācietim Mihaelam Šūmaheram joprojām ir pa septiņiem tituliem. Hamiltons par čempionu kļuvis septiņās no astoņām pēdējām sezonām, 2016.gadā sīvā cīņā piekāpjoties savam komandas biedram Niko Rosbergam no Vācijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu