Masi atstādināts no Pirmās formulas sacensību direktora amata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls Masi
Maikls Masi Foto: SIPA/Scanpix

Maikls Masi tika atstādināts no Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacensību direktora amata pēc kritikas, ko viņš saņēma pēc 2021.gada sezonas finālsacensībām.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohammeds ben Sulajems norādīja, ka Masi pēc atbrīvošanas no F-1 sacensību direktora amata tiks piedāvāta jauna darba vieta FIA vadībā. Tāpat FIA direktors arī teica, ka Eduardo Freitass un Nilss Vitihs ir kandidāti sacensību direktora amatam.

Sezonas pēdējās sacensībās Abū Dabī sensacionālā cīņā uzvarēja "Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens, taču "Mercedes" komanda un tās pilots Lūiss Hamilotns šajā uzvarā saskatīja negodīgu cīņu, jo Verstapenam pēdējos apļos uzvarēt esot palīdzējusi drošības mašīna.

Tāpat "Mercedes" komandas ieskatā pieciem atpalicējiem, kas drošības mašīnas laikā atradās starp abiem pilotiem, nebija ļauts doties garām drošības mašīnai un ieņemt vietas brauciena beigās, lai gan tā tika izdarīts, sniedzot priekšrocību Verstapenam.

FIA uzņēmās izmeklēt šo gadījumu, un Hamilots pēc sacensībām norādīja, ka viņa F-1 karjera ir atkarīga no šīs situācijas atrisinājuma.

F-1 2022.gada sezona sāksies 20.martā Bahreinā un tiks noslēgta ar posmu Abū Dabī 20.novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu