Daugaviņš kritizē Latvijas olimpiešiem nodrošinātos apstākļus (10)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš intervijā "sportacentrs.com" paudis kritiku par apstākļiem, kādi tika nodrošināti mūsu valsts olimpiešiem, kas piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas hokeja izlase dalību Pekinas olimpisko spēļu turnīrā noslēdza ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs. Grupu turnīrā mūsējie ar 2:3 piekāpās Zviedrijai, ar 1:3 atzina Somijas pārākumu, ar 2:5 kapitulēja Slovākijai un astotdaļfinālā ar 2:3 zaudēja cīņā pret Dāniju.

Pekinas olimpisko spēļu turnīru Latvijas izlase noslēdza 11. vietā, kopvērtējumā apsteidzot vienīgi mājinieci Ķīnu. Pēc turnīra par karjeras beigām Latvijas valstsvienībā paziņoja Daugaviņš, Lauris Dārziņš un arī Mārtiņš Karsums, kurš Covid-19 dēļ bija spiests uzturēties karantīnā.

"Bija izaicinājumi, kas saistīti ar Covid-19, ēdiens nebija pats labākais, bet kopumā par sadzīvi nevar sūdzēties. Dzīvošanas apstākļi kopumā bija ļoti labi. Jā, iespējams, gribējās apmeklēt citu latviešu startus, taču tas šoreiz izpalika mums visiem saprotamu iemeslu dēļ," sacīja Daugaviņš.

"Rūgtums palicis par apstākļiem, kādos ceļojām uz Pekinu. Nezinu, kurš par to bija atbildīgs, taču normāli tas nebija.

Pieļauju, ka vairāki mūsējie ar Covid-19 inficējās tieši ceļā uz Pekinu, bet Karsums joprojām ir tur tieši vairāku neizdarību un neorganizētības dēļ," uzskata hokejists.

"Manuprāt, uz četrgades lielāko sporta notikumu Latvijas labākie sportisti un visa olimpiskā delegācija bija pelnījusi lidot ar čarterreisu. Nekas jauns nav jāizdomā, Rīgas "Dinamo" hokejisti tā ceļo regulāri. Ir viena pietura degvielas uzpildīšanai un komandai pat nav jākāpj ārā no lidmašīnas. Atbraucot no klubiem, mēs dzīvojām burbulī, nesatikām ģimenes, ievērojām piesardzību, taču lidmašīnā uz Helsinkiem lidojām kopā ar cilvēkiem, kuri neesmu drošs, ka bija testēti un bija veseli. Tas nav normāli! Pieļauju, ka gan Andris Džeriņš, gan Rodrigo Ābols inficējās tieši lidojuma laikā. "airBaltic" ir nacionālā aviosabiedrība, kurā gadu no gada tiek ieguldīti milzu līdzekļi, bet uz Ķīnu mēs lidojām šādi," sarūgtināts ir Daugaviņš.

Jāpiebilst, ka kopā ar hokeja izlasi uz Pekinu ceļoja arī Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka un viņas brālis - treneris Valts Eiduks. Patrīcija šaubīgu Covid-19 pārbaužu rezultātu dēļ netika pielaista startam skiatlona distancē, bet Valts sākotnēji saņēma pozitīvu Covid-19 testu.

Pozitīvi Covid-19 testi tika konstatēti arī Latvijas hokeja izlasē vēl pirms izlidošanas no Rīgas, un tamdēļ komandas sastāvā veica izmaiņas.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu